[]

iphone 7 ses sorunu tüketici hakem heyeti

telefon "iphone 7 microphone no audio device found" sorunu ile karşılıyorum. apple store götürdüm, sadece bu parçayı değiştiremedikleri ana karta bağlı olduğunu söylediler. cihazı sıfır ile değiştirebilirlermiş 3300 tl istediler. cihazın garantisi devam etseydi garanti kapsamında ücretsiz değiştireceklerdi. buradaki sorum şu, ilgili kanuna göre sattığı cihazlara 5 yıl süreyle yedek parça sağlamak zorunda. bütün özellikleri sağlam telefonu, tek bir parçasında sorun olduğu için sıfırlamak istemiyorum. tüketici hakem heyetine gitsem sizce sonuç çıkar mı?




 
Çıkmaz,


  • duptıs  (08.06.20 21:12:50) 
hayır, teknik imkanlar mikrofonun anakarta bağlı olduğunu söylüyorsa ve üretici bunun değiştirilmesi gerektiğini söylüyorsa hakem heyeti herhangi bir şey yapamaz.


  • ismailbüyük  (08.06.20 21:12:54) 
sıfırı zaten o fiyat. bence telefonculara götür.


  • jelly bear  (08.06.20 21:23:39) 
şunun gibi bir parça bulup kendiniz değiştirin.

(git: www.aliexpress.com

yazdım ama tezek olmaz diyor. araştırıp alın bu durumda. lehim sorunuysa geçmiş olsun zaten.
  • ozdek  (08.06.20 21:44:51 ~ 09.06.20 02:05:40) 
zaten sana parça sunuyor. Anakart değişmeli ve fiyatını da söylüyorlar. Ayrı olması veya anakarta bitişik olması hakem heyetinin Sorumluluğu değil. Appleda mikrofon diye ayrı parça yok demek


  • efruz  (08.06.20 22:36:18) 
Hocam senin Audio IC bozulmus. @ozdek in dedigi seyi alirsan bosa almis olursun. Audio IC genelde dusurme sonucu bozuluyor ve bu sorun IP7 ve IP8'lerde cok oluyor. Hakem heyeti bu konuda aleyhine karar verir. Cunku fiziksel bir etkilisim sonucu ortaya cikan bir ariza. Bu chip'i degistirebilen babayigit tamirci bulursan yaptirabilirsin. Ama bu micro lehim gerektirdiginden cok saglikli olmasi zor. Ayriyetten bluetooth kulaklikla gecici cozum yapabilirsin kendine.


  • tezek  (09.06.20 01:43:51) 
soyle dusunelim, cihaz 2 aylik olsaydi mikrofonun degismesine izin verir miydiniz? cihaz degissin derdiniz degil mi? degisirdi zaten. su anda da degistirmek istiyorlar ama artik garantisi yok. mikrofon 3300lira da diyebilirdi.

biliyorum cok berbat bir durum ama apple parcalari degismiyor.

satin gitin.

benimki bozuk olsa dert etmem sahsen cunku bt kulaklik...
  • yoggi  (09.06.20 01:57:47 ~ 01:58:23) 
vakit ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim. genel olarak markayı haklı bulmuşsunuz. ancak mikrafonun fiyatını bilmemekle birlikte aşağıdaki yukarı 30 40 dolarlalık bir parça için bütün cihazı değiştirmeye çalışmak müşteriyi zor durumda bırakan bir olay. telefonun bataryası bozulduğunda telefonu komple değiştirmek istemesinden bir farkı yok.

dolayısıyla ben bu konuda markanın haksız olduğunu düşünüyorum.

bana parça yedek parça sunmuyor, telefonu komple değiştirmek istiyor. kaldı ki yine telefondaki bütün parçaları ana karta lehimlemek markanın tercihi, tüketici olarak telefonda bozulan her parça için telefonunun tamamını yenilemem beklenemez. elimdeki cihaz ses sorunu dışında kusursuz şekilde çalışıyor.

ben yine de tüketici hakem heyetine gideceğim.
  • bazenuyur  (10.06.20 09:57:23 ~ 09:59:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.