[]

Türkiye ne zaman MENA'ya geçti?

eskiden hep avrupa haritalarında yer alırken artık sürekli MENA olarak anılıyoruz.

neden ve ne zaman böyle oldu?


 
piyasa ve ülke dinamikleri batı vizyonundan çıkıp orta doğu vizyonuna kaydığından beri.

ben bir kaç mecrada bu durumun karşısında durmaya çalıştım ama ne gelir ki elden.
  • NightBringer  (08.06.20 19:33:46) 
ben de son 10 yıldır böyle gözlemliyorum sağda solda.
ekonomik ve sosyal sebepler; sekülerizmdeki değişim ,orta doğuyla ilişkiler, terör olayları(hava alnında bile patlama oldu) vs bu hale getirdi. elbette bir iki spesifik vakadan bahsetmiyorum, dengesizlik ve dengesizliği kabullenme var sosyal açıdan.bu hem dış ilişkilere hem de piyasalara yansıyor. yatırım için de turistik açıdan da güvensiz bir ortam.

odtü'nün adına hep yabancılaşarak bakardım :D sanki başkaları gelip bu okulu isimlendirmiş gibi gelirdi, şimdi mena'yı da odtünün adını da (metu)daha iyi anlıyorum.
  • jimjim  (08.06.20 19:48:59) 
world bank'e baktım mena'da TR yok aslında.

bizim bu dingil kurumsal zihniyette neden hemen kabullenme var? MENA olduğun sürece senin kredi notun düşecek EURO ile değerlendirilmeyeceksin bile.
  • duyurukullanıcısı  (08.06.20 19:51:53) 
Mena sınırları belli olmayan soyut bir kavram. Hangi ülkelerin mena sınırları içerisinde olduğu hakkında kesin bir yargıya varamazsınız.

Dolayısıyla bir kesim tryi menada adlandırırken bir kesim adlandırmayabilir. Sonuçta soyut bir kavram ve düşünce dünyasındaki ülke algısına göre değişkenlik gösteriyor. Diğer arkadaşların dediği gibi, trnin ortadoğu ülkelerine yaklaşması, batı ittifakından uzaklaşması tr hakkında algıları değiştirdiğinden eskisine göre tryi menada sayanların sayısı artmış olabilir.
  • kojonotsuki  (09.06.20 14:21:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.