[]

bag evi tapu cikartma/ayirma sorunu?

selam. uzun yillar once alinmis bag evimiz var. tek tapu, tek hisse. fakat, burada 'bahceli kagir ev' olarak gecen bir ev varken, buranin sahibi o evi yiktirip (anladigim kadariyla) plansiz projesiz 4 studyo daireli bina yaptirmis. 4 dairenin de kapisi elektrigi suyu ayri. ve bu bina icin imar barisinda basvuru yapilip para yatirilmis fakat dosya sonuclandirilmamis.

simdi biz bu 4 daireye ayir ayri tapu cikarmak istiyoruz. sorusturdugumuzda once muhendis tarafindan plani cizilecek, sonra tapusu cikarilacak dediler fakat once belediyeye mi, tapu kadastroya mi, insaat muhendisine mi, harita muhendisine mi gidelim bilemedik. var mi bilgisi olan? tesekkurler.

internete yazinca hep 'hisseli tapu bolunmesi' cikiyor fakat bizim durum oyle degil, pek bilgi bulamadim.

 
Sizin imar barışı başvurusunun hangi aşamada kaldığı önemli, gerekli olan harç yatırılıp da hak kazanılmış mı? Eğer öyleyse sadece tapu dairesindeki işlemler kalmıştır, fakat o aşamaya kadar kimler takip etti? Bİr proje ofisine mi verildi acaba iş.

Yine en doğru sonucu bu işleri takip etmiş bir mimarlık ofisi bilir, ama böyle genel bir soruya cevap veremez, önceki aşamaları bilmeleri lazım.
  • John Bloor  (08.06.20 17:45:58) 
Benzer sorunları olan bir sitede oturuyorum. Bazı komşular bunu yaptılar. İlk önce imar barışına başvurmuş olmanız gerekiyor. Bunun için de kaçak çatı katı falan olarak değil, tüm binanın aykırı olduğu yönünde beyan yapmış olmanız gerekli. Sonra size söylendiği gibi binanın projeleri hazılanıyor, belediyede onaylatılıyor, belediyeye de harc yatırıyorsunuz ve daha sonra size iskan çıkıyor. O iskanla gidip tapuda ayırıyorsunuz daireleri. Bizim sitede bu işleri yapan kişi yanlış hatırlamıyorsan LİHKAB'ta çalışıyor (Yani haritacı) ve eşi de belediyede yine yapı işlerinde çalışıyormuş ve işte tanıdık falan olduğu için hızlı çözüyormüş.

Siz bence belediyeye gidin, sizi orada yönlendirirler, bu işi yapan şunlar var onlara gidin derler. Biraz belki fazla para verirsiniz ama onların vasıtasıyla hızlıca ve kesin çözersiniz.
  • malheiros  (08.06.20 19:54:21) 
bu işi genelde organize edenler lihkab lisanslı harita mühendisleri oluyor çünkü iş onlarla başlıyor. yani sizin başvuru sonucu belge alınmıştır muhtemelen o belgeyi kimin vasıtasıyla aldığınızı bulun. muhtemelen yerel lihkab lisanslı harita bürolarından biridir.

ona sorduktan sonra belge çıktıysa mimara proje çizdirilmesi ve hesap kitaplar yapıldıktan sonra tapuya verilmesi işlemi kalmış olabilir.

yapı kullanım belgelerini ve haritacıyı bulmadan işe başlamayın belki hepsi hazırdır bile.
  • ozdek  (08.06.20 20:19:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.