[]

Gatekeeper kurunca açılmayan bilgisayar

Merhaba, MacBook kullanıcıyım.gatekeeper uygulamasını kurdum ve otomatik kapandı bilgisayar, ekrana attığım resim geldi ve kullanıcı adı ve şifre istiyor; ama ben böyle bir şey belirlemedim ki? Herhalde yeni bir kullanıcı adı ve şifre belirliyoruz diye düşündüm ve yazdım ama giriş yapamadım, kalakaldı bilgisayar.Açılsa sileceğim ; nasıl kurtulurum bu durumdan lütfen bilen varsa aydınlatsın beni arkadaşlar.




 
gatekeeper kurulan bir şey değil ki. zaten mac os'te var. sen ne kurdun tam olarak?


  • alperz  (08.06.20 16:17:20) 
İsmen öyle geçiyordu, gatekeeper yazınca google a bu asker amblemi olan siteden indirdim


  • cranium  (08.06.20 16:32:04) 
hacı emmi napmışın sen ya bu çok low level bi yazılım. adamlara mail at böyle böyle de. belki yardımcı olurlar. zor iş bu.

ekranda tam olarak ne yazıyor?
  • alperz  (08.06.20 17:06:53) 
Important: Due to recent macOS updates to the login system, the GateKeeper authentication plugin will not work on macOS Catalina (10.15). Please uninstall GateKeeper before you update your macOS to Catalina and do not install GateKeeper if you have macOS Catalina.

demiş sitesinde. catalina varsa geçmiş olsun.
  • alperz  (08.06.20 17:08:49) 
Hocam ekranda kullanıcı aldı şifre istiyor, bu seçeceğiz geçince de pin istiyor.komple format atmadan kurtaramaz mıyım durumu acaba?


  • cranium  (08.06.20 17:09:23) 
Bende mojave var


  • cranium  (08.06.20 17:09:48) 
adamlara sor. yazılımı hiç duymadım. mac'te niye böyle bir şeye ihtiyaç duyarsın onu da anlamadım. zor iş...


  • alperz  (08.06.20 17:10:13) 
Amacım boom programını crack Li şekilde kurmaktı, bu da sistem açığı yaratıyor sandım ne yazık ki ama yanılmışım


  • cranium  (08.06.20 17:11:43) 
o iş için bedava soundflower var. açık kodlu falan. bir de aulab indiriyorsun apple'ın kendi yazılımı. eq falan her şeyi yapıyorsun sonra.


  • alperz  (08.06.20 17:17:49) 
Soundflower sadece tarayıcıda çalışıyor diye biliyordum.tamam onları indirip Önce mojaveyi yeniden kurmayı deneyip olmazsa format atacağım gibi, çare yok.eyvallah dostum.


  • cranium  (08.06.20 17:21:57) 
gatekeeper macos'un güvenlik teknolojisinin adı olduğu gibi aynı zamanda interenette gatekeeper isminde dolaşan zararlı bir yazılıma ait isim. crackli uygulama indirirken oldu diyorsan virüsü yedin muhtemelen. 10 euro'luk yazılım için değer miydi hocam.


  • sting  (08.06.20 22:55:47) 
Dostum virüslü değil, normal bir uygulama muhtemelen.sonunda İlgili şirkete mesaj atıp pin kodu aldım ve bilgisayara girebildim sorunsuzca,sonra da sildim zaten her riske karşı. Çok şükür bir sorun yok şimdilik ama ağzım yandı, bir daha denemem böyle şeyleri :d


  • cranium  (09.06.20 01:11:33) 
yav gatekeeper dediğin otomatik login yazılımı. güvenlikle tek alakası bu. seni bir şeye karşı korumaz.


  • alperz  (09.06.20 01:19:36) 
Aynen, ben de bilgisayar açılış kapanışı dışında bir yerde ekstra bir fonksiyonu olduğunu düşünmüyorum.


  • cranium  (09.06.20 01:44:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.