[]

selamlar yazlık almayı düşünüyoruz ama yardıma ihtiyacımız var

babam sakarya'da bir yazlık beğendi. gittik gördük gerçekten güzel ama büyük bir sorun var. bütçemizin çok üstünde. babam yine de 15 yıl vadeli kredi çekip almak istiyor. kıt kanaat geçineceğiz eğer alırsa. ben almasından yanayım pek kullanacağım bir yer olmayacak konumundan dolayı ama kendisi için istiyorum doğrusu. iki gündür düşünüyoruz ve işin içinden çıkamadık hem almak istiyoruz hem de aylık taksitleri gözümüzü korkutuyor. dişimizi biraz sıkarsak alabiliriz ama sizin de tavsiyeleriniz önemli.




 
15 yıl boyunca kıt kanaat geçinip o evin tadını alabilecek misiniz? 15 sene sonra ekonomik olarak daha mı iyi olmanız ihtimal dahilinde mi?

Gereksiz yere yaşam kalitenizi düşürüyorsunuz bence, hani konut olarak alacak olsanız belki derim de yazlık diyorsunuz.
  • denizgonen  (08.06.20 15:31:18) 
@denizgonen haklısınız. taksitler neredeyse maaşının yarısına geliyor. ben sadece ileride bu kadar lüks bir evi alma şansımız olmayacağını ya da yine aynı şimdiki gibi zorlanacağımızı düşündüğüm için şimdi alalım diyorum.


  • his name is king  (08.06.20 15:48:28) 
Hocam 15 yil kit kanaat gecinilir mi? Yani bana desenizki ev yok ilk ev basimizi sokucaz anlarim ama yazlik zevk yeri zaten, uc tane meyvenin iki mangalin hesabini yapacaksaniz neden alasiniz?

Bu arada sunu da unutmayin yazlik masrafli is, 15 yil boyunca size masraf cikaracak.
Dis sikma 15 yil olmaz malesef, hele belli yastan sonra ve ulke her yil iki kat daha pahali oluyorken.
  • logisticsmanager  (08.06.20 15:57:01) 
ben olsam almam.


  • sizofren06  (08.06.20 16:09:30) 
Yazlık için en fazla 5 sene sıkarım kendimi 15 çok.
Sakarya’nın Kocaali tarafı yeni keşfedildiği için uygun bayağı. Belki hoşunuza giden ev olabilir.

  • cilekli pasta  (08.06.20 16:52:05) 
15 seneye neyin ne olacagi belli olmaz. hastalik var, saglik var, baska seyler var ne bileyim...


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (08.06.20 17:12:13) 
her sene maaşınızın yarısını kenara koysanız, istediğiniz yerden kiralarsınız sezonluk falan bir sene sakaryada bir sene başka yerde falan daha iyi olmaz mı?


15 sene başka bir yere gidememek (yurt içi/dışı) beni biraz sıkar açıkcası. ha her sene bir yere gidiyor muyum, hayır ama gidebilme ihtimalimi seviyorum :)
  • selam  (08.06.20 18:03:29 ~ 18:04:13) 
sizin yardıma değil paraya ihtiyacınız var bence. yazlık alıp 15 sene sıkmak şu ülkenin şartlarında yapılabilecek en son iş bile olmamalı


  • ismailbüyük  (08.06.20 18:05:33) 
fiyatların arşı alaya çıktığı bu günlerde almak hiç mantıklı değil hocam


  • avatar is back  (08.06.20 18:09:20) 
Bana calisiyorsa eger, zaten fazla gidemeyecek oraya. Yillik izin dedigin meslegine gore degisir ama tas catlasin 2 ay falandir. Senede 2 ay gitmek icin 15 yil bu derece(gelirin yarisi) sikinti cekmemek lazim bence.

Calismiyor ve emekliyse, evi satip sakin bir yere hepten yerlessin mutlu olacaksa. Bahceyle falan da ugrasmak istiyosa. Yazin da denizine havuzuna girer.

O yastan sonra bu kadar buyuk borcun altina girmek bence kendisini cok yipratir. Hele ki ulkenin durumu malum, pahalilik git gide artiyor. Yillar gectikce kolaylasmasi gereken odeme tutari yillar gectikce zorlasabilir.
  • influx  (08.06.20 18:52:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.