[]

yağ oranımı düşürme çabam

evet doğru yolu bulmaya çalışıyorum. burada tecrübeli arkadaşlar çıkarımlarımı değerlendirirse sevinirim.

erkek / 62 kilo / 1,68 boy / yağ oranı sanırım: 19 / yaş: 29 / ectomorph

amacım: yağ oranını %15'in altına indirip daha sonra kas kas kütlesi kazanma. öncelikle yağlardan kurtulmam lazım dediler.

haftanın 5 günü aerobik ve direnç karışımı 30 dakikalık egzersizler yapıyorum.

intermittant fasting olayına başladım (16 - 8)

hesaplarda yanlışlık yoksa almam gereken kalori: 1750 civarı

makro nasıl olmalı bunu bilemedim henüz. düşük karbonhidrat ya da keto olmalı diye düşünüyorum.

siz ne dersiniz?

 
62 kiloda hangi yağdan kurtulacaksın vücudunda zaten 10 kilo yağ var, senin mevcut sorunun yağ oranın değil düşük kas kütlesi, kas kütleni artırdığında, örnek vermek gerekirse 40 kilo yağsız kas kütleni 45 kiloya çıkardığında, otomatik olarak hiç yağ yakmasan bile yağ oranın yeni yağsız kütlene göre düşmüş olacak. O nedenle yağ yakmaya değil kas kütleni artırmaya çalış, kalori hesabını da buna göre yap, internette bununla ilgili ölçüm araçları mevcut onları bi araştır.


  • angelus  (08.06.20 13:32:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.