[]

ABD’ye gitme sevdası

Avrupa çoğu konuda daha uygar, güvenli ve cazibeli değil mi? Suç oranları, Türkiye’ye uzaklık(acil bir iş olsa hemen gelemeyecek olmak), insan kalitesinin Avrupa’ya göre daha az gelişmiş olması veya sağlık sistemi gibi konuları düşününce Avrupa daha güzel bir yer değil mi? Farklı düşüncelerinize açığım, bu ABD sevdasını anlamaya çalışıyorum. Bana kalsa ben Türkiye’de yaşamayı tercih ederim. Teşekkürler.




 
aslında olay abd bin loto ile dışarıdan göçmen kabul etmesi.

ab ülkelerinde ise durum çok başka.
  • redeath  (08.06.20 13:18:56) 
Green Card çıkar ise sponsorlukla uğraşmıyorsun. Doalyısıyla hiçbir firmaya bel bağlamıyorsun. Firma beni çıkarırsa sınır dışı edilirim korkusu yok. Green Card, seçimlerde oy kullanmak dışında neredeyse ABD vatandaşlığı demek. 5 yıl sonra da vatandaşlık alıyorsun.

Kendi adıma Avrupa'da bir ülkeyi de tercih edebilirdim ama dilini bilmediğim ülkede yaşamaya çalışmak bir nebze daha zor olacaktır. ABD'de bir süre kaldım. O kültür değişikliği şokunu atlattığım için ABD'yi tercih ederim. Ama çıkmıyor meret.
  • himmet dayi  (08.06.20 13:22:40) 
ABD sevdasının bir başka sebebi de göçmenlere bakış açısının Avrupa gibi olmaması, insanın hayatını çok etkiliyor uzun vadede.


  • michael_knight  (08.06.20 13:35:06) 
Kesinlikle haklisin. Mesafe, egitim, saglik ve insan profili acisindan avrupa abd'den cok daha iyi. Ama para kazanmak icin amerikada her alanda daha cok firsat var. Tek ulkede daha cok alternatif olmasi cazip tarafi. Cocugu okula göndermeyeceksen, hastalanmayacaksan, gelip gitme durumun yoksa ve parayi daha cok seviyorsan Amerika tercih edilir. Yoksa Avrupa.


  • Kirmizibavul  (08.06.20 13:37:10) 
Para ve gitme firsati acisindan abd ama insan/saglik/yonetim acisindan avrupa.

Abd'de kazanilan parayi ab'de kazanman cok zor çünkü abd turkiye gibi; seviyeler arasinda cok fark var. Misal normal calisan 5binse mudur 15bin alabilir, benzeri abd'de de mevcut ama misal benim mudurumle benim aramda 1000 euro var yok.
  • logisticsmanager  (08.06.20 14:12:16) 
Çekilişten çıkarsa giderim ama seçme şansım varsa Avrupa ve Kanada çok daha iyidir tabi.


  • lcha  (08.06.20 14:51:58) 
Hayir, hic degil. Ülkelerin cazipligi sizin ne aradiginiza ve sizin degerlerinize bagli.

Yüksek vergi vermek istemiyorum, aile kurmayacagim, IT alaninda onum inanilmaz acik diyelim. Ilk secenek ABD olurdu tabii ki. Boyle bir insan niye gitsin Belcika´da tutunmaya calissin ornegin?

Avrupa bir ulke degil, daha güzel derken, neresi? Alaska´nin sinirsiz ormanlari bence Almanya´nin gri Ruhr bölgesinden daha "güzel". Anlatabildim saniyorum bu uc ornekle sorunuzdaki sorunun karsilastirma yapilamayacak derecede genelleme icermesini.
  • buf-e kür  (08.06.20 14:54:18) 
avrupa daha iyi bence de ama ingilizcesi olan bir insan olarak ben amerika istiyorum. avrupa ülkelerinin dilini öğrenecen de konuşacan da ohoo.. tüm dünya ingilizce olsaydı iskandinav ülkelerine gitmek isterdim.


  • beyaz power ranger  (08.06.20 16:58:03) 
Amerika, TR gibi açlıktan ölebileceğin veya aşırı zengin olabileceğin skalada bir fırsat sunuyor sana. Avrupa medeniyetleri (en azından büyük ülkeler almanya, hollanda vs gibi) seni evsiz bırakmaz, ama zengin de etmez, güzel bir hayat sürersin ama hepsi bu. Eğer büyük balık peşindeysen ABD'ye gitmek daha mantıklı. ABD'de ırkçılık da avrupaya göre tabii ki çok daha az (ya da bizim için yaşaması daha kolay diyeyim)


  • roket adam  (08.06.20 17:07:59 ~ 17:08:31) 
Avrupa ırkçı, hiçbir zaman onlardan birisi olamazsın. ABD göçmen toplumu sonuçta. Rahat.


  • catch the arrow  (08.06.20 19:40:17) 
abd'nin avrupa'ya göre avantajlarını sayalım.

- coğrafyası ve iklimi daha güzel. (güney avrupa hariç) avrupa'da güney dışında güneş yok.
- kültüre adapte olmak basit. ingilizce konuşuluyor. ulus millet olmadığı için sosyal ortam yaratmak hiç zor değil. git almanlarla fransızlarla takılmayı dene. çok daha zor sosyal bariyeri kırmak avrupada.
- çok zengin ülke. dünyaya kültür ihraç eden ülkede o kültürün yaratıldığı yerdesin. nba mi izlersin, louis ck mi? hepsi elinin altında.
- last but not least. bu en önemlisi. maaşlar yüksek. sosyal devlet olmadığı için avrupaya kıyasla aynı şirkette aynı işe 1.5 katı maaş alırsın. genç insan için büyük avantaj.

suç oranı yüksek yerinde yaşanmaz evet. ama her yer öyle değil. bir de suç oranında bilinmesi gereken bir husus var. abd'de sosyal yapı rezalet olduğu için şehirlerde segregation almış başını gitmiştir. beyazların mahalleleri ayrı, siyahlarınki ayrı, hispaniklerinki ayrıdır. mesela chicago şehir merkezi ve kuzeyi çok güvenliyken, şehrin güneyinde her gün vukuat olur, birileri hayatını kaybeder. obama ağlar vs. zannedilir ki chicago çok tehlikeli şehir. evet ama sadece belirli bölgeleri öyle, geri kalanında türkiyeden güvenli yaşarsın.
  • antikadimag  (08.06.20 20:08:26 ~ 20:10:03) 
Bi de medya etkisi var. herkes amerikayi tasi topragi altin saniyor, adam gelmis ‘abi kaliforniyada ot yetistirip icmek serbest ne guzel’ diye anlatiyor, oraya gitse bahceli evinde haftada 30 saat calisip kafalar guzelken vur patlasin cal oynasin yasiycam saniyor. Halbuki disciye gitse anlayacak olayin oyle olmadigini.


  • icim urperiyor  (08.06.20 20:11:47) 
Amerika ve Kanada kirsali dogusundan batisina yasadigin eyalete/sehre gore bambaska hayat sunuyorlar. Nerede yasadigina ve kac para kazandigina gore degisir. Guzel yerde yasarsin ama para kazanamazsan bir boka yaramaz.

NY'de yasayan arkadaslar var, bana gore bombok hayatlari var cunku para kazanamiyorlar 40 yasina geldiler aile kurmayi birak hala roommate ile yasiyorlar, tek baslarina ev tutamiyorlar para olmadigi icin. Ama sorsan keyifleri yerinde, aksiyonun merkezi orasiymis. Iyi guzel de sen o aksiyonun ne kadar parcasisin? Uzaktan izliyorsun, ay sonu verecegin binlerce dolar kirayi dusunuyorsun.

Bence "American Dream" senede 80-100 burut ile olacak sey degil, kesintileri cik birsey kalmiyor. Senede 150'nin ustune cikabiliyorsan kuzey amerika guzel, onun altina gelmek bence vakit kaybi, bosuna eziyet.

Ozetle iyi para yapamiyorsan Avrupa her turlu bu versusu alir.
  • cooperr  (08.06.20 20:47:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.