[]

Kat irtifaklı ev alınır mı?

Herkese selamlar. Otuz evlik bir müstakil ev sitesinde bulunan, tapuda kat irtifaklı görünen ev alınır mı? Başımıza dert açabilecek şeyler nelerdir? Evin ve sitenin bir sorunu var mı diye belediyeye gidip soruşturmak yeterli mi? Nelere dikkat etmek lazım acaba?




 
eskiden kat irtifakına bankalar kredi bile çıkartıyordu sonradan çıkarmaz oldular kat irtifakı içinde imar barışı kaydı isteniyor yani en az 10-15000 TL yatırmanız gerekebilir hatta ilerki dönemde devletin birazdaha para kopartmak isteyeceği söyleniyor kat mülkiyeti en sağlamıdır bu paralar yatırdıktan sonra kat irtifakından kat mülkiyetine dönmek daha kolaydır çünkü sonuçta elinizde bir tapu var ama bildiğiniz gibi burası türkiye ne hak var ne hukuk, devlet imar konusunda her an hertürlü şeyi yapabilir iktidarın tek adam rejimi olması dahada kötüdür bir adamın lafına bakiyor herşey


  • baknedicem  (08.06.20 01:49:11 ~ 02:28:43) 
Teşekkür ederim. 15 yıllık bir site. İmar affına neden başvurmamışlar anlamadık. Şimdiki sıkıntıları nedir, ileride başımıza neler gelebilir öğrenmeye çalışıyoruz çünkü 10 senemizi bu evi ödemeye harcayacağız eğer cesaret edip alırsak


  • ben butun cbnce dizilerini izliyorum  (08.06.20 02:15:47) 
Tapuda kat irtifakı görünebilir, fakat iskan almış ama mülkiyet için tapuda değişiklik yaptırmamıştır. Bunun nedeni tamamen keyfi de olabilir, malikler bir araya gelip karar alamamış olabilirler veya vergi borcu olabilir. Bu haldeyse alınır bence.

Fakat iskan alamamış olsa dahi, fiyatı cazip ise alınır. İmar affı bir kere çıktı ya seçimlere kadar en az 1 kere daha çıkar merak etme. Ama o masrafını düşünerek ucuza evi alman gerekli.
  • malheiros  (08.06.20 08:38:01) 
Kat irtifakı arsa üzerine inşa edilmiş bir binada hak sahibi olduğunuzu gösteren bir tapu türüdür, her şekilde elinde o dairenin sana ait olduğunu gösteren bir kıymetli evraktır. Eski yapılarda iskan şartı aranmıyor ancak yeni binalarda iskan yoksa elektrik bile bağlatamıyorsun. Sorunun cevabına gelince tabiki alabilirsin hali hazırda elektrik, su, vb aboneliği olan bir daire pekala alınabilir ve uzun yıllar oturabilirsiniz, bir gün apartman olarak toplanıp hadi iskan alalım denirse o dertten de kurtulursunuz.

İskansız eve kredi vermeme durumu da yok daha 1 ay önce benzer bir daireyi kredi ile aldım sorunsuz.
  • solo  (08.06.20 10:07:42) 
Çok teşekkür ederim cevaplar için


  • ben butun cbnce dizilerini izliyorum  (08.06.20 13:07:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.