[]

Hisse / Menkul Kıymet Araştırma Yöntemleriniz ve Rutinleriniz

Merhaba

Hisse araştırmaları yapıyorum, satın almaya niyetim olmasa dahi nasıl değişim göstermiş, nelerden etkilenmiş vb. inceleyerek öğrenmek istiyorum. Bazı siteler ve ilgili haber kaynakları buldum ama kendime bir yöntem listesi ve rutin belirleyerek çerçeve oluşturmak istiyorum. Kendi yöntemlerimin fayda ve niteliğini değerlendirecek düzeyde değilim bu yüzden sizin görüşlerinizi ve tavsiyelerini almak istiyorum. Aşağıda kendimce faydalı bulduğum adımları yazdım, bunlara ekleyeceğiniz, değiştirmemi önereceğiniz yerler olursa çok sevinirim.

1. Investopedia.com'dan terimleri okuyarak temel bilgiler edinmek.
2. Şirketlerin faaliyet raporlarını incelemek.
3. Dividenchannel, fool.com, seekingalpha vb. sitelerden haberler okumak.
4. Karşıma çıkan yatırım bloglarındaki incelemelere göz atmak.

Şimdiden teşekkür ederim.

 
twitter. tr borsasında işlem yapıyosan bi gözün twitterda olacak. 5 10 tane güzel temel analist var amatör değiller iyi infolar paylaşan var. bilançoları da güzel yorumlayanlar da var. bizzat bi fon yöneticisi tanıdığım hem hisse net hem twitterı gün içinde sık takip ediyor. biraz araştırırsan kim iyi kim kötü anlarsın zaten. seçici olduktan sonra ince detaylara ulaşabilirsin. bana sorma ben herkesi takip ediyorum ve temelci değilim. ben twittera daha çok kim hangi tahtada iş yapıyor onu öğrenmeye giriyorum:)
ayrıca nacizane ufak bir info vereyim. bu borsada çok kişi tanıdım. manipülatöründen aracı kurum müdüründen yabancıya iş yapanından traderına vs vs. bir hissenin gitmesi için o hissede yüklü pozisyon alıp hisseyi yükseltecek kişi lazım. mesela bir hisse inanılmaz iyi rasyoları olsa. atıyorum 3 fk .5 pd/dd ama senette işlem yapan iyi bi oyuncu yoksa. sittin sene yükselmez. sonra bi fon veya oyuncu senede girer. bi almaya başlar. çat çat çat yükselip ederine gelir gibi gibi:)

  • lycoxin  (08.06.20 00:37:33 ~ 00:43:46) 
0. Yerli mi yabancı mı karar ver. İkiye bölünme.
1. Bilanço nasıl okunur öğren. Her şeyin başı temel analiz.
2. Sektör takip et, o sektör dışındaki hisselerle ilgilenme. Sektörün duayenlerini bul. Twitter iyi bir kaynak.
3. Twitter'da analist dışındaki yorumcuları okuma, görme. Algılarını değiştirirler. Hatta bazı analistler de bu algı grubunda çalışıyor.
  • rastinon  (08.06.20 00:44:54) 
@lycoxin
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ben günlük al-sat işlemlerinde ziyade orta uzun vadeli yatırımlar hedefliyorum.

@rastinon
1. Yatırım hedeflerim tümüyle yabancı borsalar. BİST içerisinde işlem kesinlikle yapmayacağım.
2. Temel analiz ve bilanço ilk referans noktam. İlgimi çeken şirketlerde ilk baktığım nokta burası oluyor.
3. Bunu not ettim.
4. Orta ve uzun vadeli analiz ve yorum paylaşan kişiler de twitter gibi platformlarda aktif olarak bulunuyorlar mı ? Çünkü gördüğüm kadarıyla traderlar ve spekülatörler buraları tutmuş, insanları yönlendirip kazanç sağlıyor gibi duruyorlar.
  • burka  (08.06.20 13:06:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.