[]

bu alete nasıl bir adaptör?

elimde bir adet yamaha elektronik org var, 80'lerden kalma. canavar gibi çalışıyor lakin adaptörünü getirmeyi unutmuşum.

adaptör giriş yerinde dc 9v-12v yazıyor. şimdi erkeklerin ömür boyu sakladıkları kablo dolu kutumda 9 voltluk, 12 voltluk bir sürü adaptör buldum, uçları da uyuyor. ama üzerindeki amper değeri uyar mı uymaz mı bilmiyorum.

amper değeri düşük gelip çalıştırmamasına razıyım, en fazla uymadı, çalıştırmadı derim. ama fazla gelip güzelim orgu yakar mı?

 
akımın fazla gelmesi problem olmaz, voltajı tutsun yeter. dediğin gibi akımın azı çalıştırmaz, çoğu problem olmaz. voltajın fazlası zarar yalnız.


  • chezidek  (07.06.20 21:46:16) 
hocam tam emin olmamak ile beraber adaptörlerin üzerindeki akım değerleri o adaptörün verebileceği maximum akımı temsil ediyor diye biliyorum. yani org'unuz daha az akım istiyorsa daha az akım verecektir.

ama bir türlü tam emin olamıyorum. umarım biri beni destekler. :D
  • belkider  (07.06.20 21:49:08) 
chezidek +1

ona ek olarak akımın azı problem olabilir. Bazı silikon elemanları bozabilirsiniz ama düşük bir ihtimal. genel bilgi vermek gerekirse de gerilimin tutması önemli olan. Orada yazan akım değeri verilecek maksimum değer. O akımı verecek demek değil adaptör.
  • kullaniciyim  (07.06.20 22:02:55) 
9V ve 1.5A yazan bir adaptör şu anda çalıştırıyor. ama tiz seslere bastığımda hoparlörlerden kalın bir uğultu geliyor. hoparlörle mi ilgili, elektrikle mi ilgili bilemedim.


  • kibritsuyu  (07.06.20 22:50:16) 
Belkoder +1. Olay tam da soyledigin gibi.

@kibrit suyu, voltaj tutuyorsa alete zarar gelmez diye biliyorum fakat dedigin gibi tam verim alamayabilirsin. Bu adaptorun kalitesine, orgta kullanilan elektronik devre elemanlarinin hassasiyetine gore degisir. Farkli adaptor deneyin.
  • Kirmizibavul  (09.06.20 01:46:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.