[]

Konut tapu masrafı ödemesindeki teamül

Selamlar,
Araba satışında, noter ücretini alan ödüyor. Evde durum nedir? Bir teamül var mı yoksa değişir mi? Hatta soruya emlakçı komisyonunu da ekleyeyim. İyi pazarlar.



 
satışı üstüne alan öder


  • ismailbüyük  (07.06.20 17:04:42) 
anlasmaya bakar. misal ben evi alirken, pazarlik icin bir rakam soyledim. ev sahibi benim de tapu masrafimi odersen tamam dedi.

her iki tarafin tapu masrafini illa alici odeyecek diye bir kati kural yok. bence pazarlik konusu yap. genelde alici oduyor evet. ama kati kural degil.
  • camussar  (07.06.20 17:13:55) 
aynı, alan öder.


  • giovanne  (07.06.20 17:21:15) 
Yasal olarak eşit ödenmesi gerekir, hatta tapu harcı için bankanın ödemeler kısmına geldiğinde hem Alıcı hem satıcının adı çıkıyor ama teamül alıcının ödemesi.

Ha anlaşabilirsen yarı yarıya da ödeyebilirsin tabi sonuçta yasal olan zaten o.
  • wilhelmwasmuss  (07.06.20 17:26:24) 
wilhelmwasmuss +1

yasal olarak döner sermaye ücreti satıcıdan, tapu harcı da yarı yarıya.
  • birfincankahvedahaisteyenadam  (07.06.20 18:13:07) 
Ev 300k olsa, 12k tapu masrafi var, sen bana yasal olarak 6sini senin odemen lazim dersen bende sana o zaman evin fiyati 306k isine gelirse derim. Bu karmasaya girilmeden tapuyu full kendinin odeyecegini kabul ve karsiya soyleyerek evin kendi fiyatinda pazarlik edebilirsin.


  • pofudukayi  (07.06.20 19:28:32) 
Yüzde 4 tapu masrafı çıkıyor genelde bunu Alıcı öder


  • shredd  (07.06.20 20:24:11) 
yasal olarak farklı, ama alan ödüyor her türlü masrafı. işlemler sırasında kutu kola alınsa bile evi alan kişiye otomatın parasını attıracaklar neredeyse. adet böyleymiş.


  • lovemyself  (07.06.20 21:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.