[]

şirkete iş başvurusu için en mantıklı adım

linkedin'den firmanın hesabına yazmak mı?
ilgili departmanın müdürüne yazmak mı?
insan kaynakları çalışanlarına yazmak mı?
gidip cv bırakmak veya bunlardan biriyle yüz yüze görüşmek mı?

nasıl bir yol izlemek en mantıklısı ve ne demeliyim ulaştığım kişiye?

 
iş tecrüben olduğu bir konuda ilgili müdüre atmak iyi olabilir

ik çalışananı da ilan yok ama havuzda değerlendirmek üzere cv imi saklayabilir misiniz yazılabilir
  • bir soru sorcam  (07.06.20 16:00:34) 
@ozdek işe giren herkesin ilana başvurarak girdiğini veya bunun %1 ihtimalle olduğunu mu iddia ediyorsunuz gerçekten?


  • diffarentiationation  (07.06.20 16:38:12) 
yaklaşık 15 senedir işe alım yapıyorum. işe direkt aldığım insan sayısı 500'ün üzerindedir. bunların hepsi de direkt bana bağlı olarak çalıştılar. çok az belki başka insanlarla çalışsın diye işe alım yaptım.

mülakat sayım 3-4 binin üzerindedir ki son 3-4 senedir aktif mülakatlara pek girmiyorum. anca yönetici pozisyonlarına belki.

evet işe alımlarla ilgili bir soru soruyordunuz bir daha alabilir miyim soruyu?

bana linkedin'den ya da herhangi bir ortamdan ortada bir iş yokken başvuran kimseyi işe almadım. alamam çünkü. iş yoksa işe alım yapamam değil mi? daha sonra iş ilanı açtığımda dikkate alırım en fazla ama açtığım ilana başvuru yapmadıysa yine değerlendirmeye alamam. çünkü bu adam kayırmacılık olur değil mi?

siz yine güvenliğe cv bırakın (direkt çöpe atarım), linkedin'e ve maille başvurmaya devam edin (bunları da direkt çöpe gönderirim). belki %1'in içindesinizdir. her zaman söylerim kariyer dediğin şey doğru zamanda doğru yerde olmaktır daha fazlası değil..

ha bir de en sevdiğim holdinginiz varsa oranın ik'sına atılan mailler. bana ik referanslı bir mail gelirse onu özel bir kara listeye alırım ve bir daha görüşmeye bile çağırmam.

kısacası bir iş ilanı ortada yokken bana iş verin diye şirkete ulaşmaya çalışanları başkalarının hakkını yemeye çalışan varlıklar olarak görüyorum.

biz o sistemleri bu işe alımı mümkün olduğunca şeffaf ve herkese eşit olarak ulaşmak için kullanıyoruz. o yüzden daha işe girerken başkasının hakkını yemeyi düşünen biriyle ben çalışmam.

çalışan buyursun.
  • ozdek  (07.06.20 17:09:21) 
herkes özdek gibi olmayabilir. ben dediğim gibi yapıp, bir işe alınmıştım yıllar önce. iş arkadaşlarım da ilan açılmadan işe başladığım için torpilli sanıp tavır almışlardı.

denemiş olursun, olmazsa olmaz. Sana bir zararı olacak mı?
  • geçerkenugradım  (07.06.20 17:59:17) 
10 yıldır ik cıyım, özdek in yazdıklarına katılıyorum.

açık pozisyon yoksa başvurmayın, sizi kim hatırlayacak?

gidip cv bırakmayı mavi yaka personeller fabrikaya yaparlar, niteliksiz bir iş için başvuracaksınız yapabilirsiniz, ama gidince kimseyle görüşemezsiniz tabiki insanlar sizi beklemiyorlar :)

açık pzosiyonu başvurup, belki ilanı çıkan kişiyle linkedin üzerinden bağlantı kurup ilgili ilanları ile ilgilendiğinizi söyleyebilirsiniz. ama ik müdürü, ilgili departman müdürü fln olmaz yani.
  • benaslinda  (07.06.20 21:45:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.