[]

evde spor yapmak

evde spor yapmak istiyorum. virüs olmasa da spor salonuna gidemeyebiliyordum. o yüzden evde yaparbilirsem daha uzun süre yapabilirim.

sadece vücut ağırlığı ile ya da kısıtlı ekipman ile ne derece yapılabilinir? amacım ileri seviye olmak değil plaj vücudu yapmak. ancak bir kas grubunu çalıştıramayıp da vücudun orantısız gelişmesini de istemiyorum. p90x'e baktım ve ege fitness'ın spartacus progrmaına bakıyorum. büyük ağırlıklar olmadan da olur mu? çünkü spor salonundayken vücut ağırlığı ile dips yapıyordum ve bir süre sonra ekstra ağırlık koymak gerekiyordu. vücut ağırlığı bir süre sonra yeterli gelmiyordu. evde ağırlıksız nasıl olacak? ancak ege fitness'ın yaptığı antrenmana baktım çocuk sadece vücut ağırlığı ile göğüs çalıştı kan ter içinde kaldı. yani kısacası ağırlık yerine set sayısını vs. arttırmak kasları büyütür mü?

kısacası evde nasıl spor yapabilirim?

bu arada p90x çok ağır dediler ben de beach body programını indirdim o da saçma bir esne programı galiba. yumruk falan atıyor adam aksldakşa :D p90x'in basit hali varmış onu mu yapsam?

 
evde spor yapılır. kilo başına 1 gr protein alman yeterli . çalışma için çalışma istasyonları var. ben 3 yıl önce aldım. decathlondan aldım, demir dumbell ağırlıkları kullanıyor. 120 kg bench , kol, omuz,sırtta 60-80 kg takabiliyorsun.


  • x571  (07.06.20 14:32:25) 
@x571 anladigim arkadasin sorusu eve spor alani kurmadan spor yapilabilir mi diye.

Soruya cevap; bir yere kadar. Yani şimdi sinav cekersin, hafif gelince ayaklar yatakta cekersin o hafif gelince ayaklar duvarda (amuda kalkmis halde) cekersin ama sonrasi icin aklima gelen bir şey yok.

Plaj vucudu dedigin ne bilmiyorum (senin plaj vucudu mantiginla benimkisi ayni olmayabilir :) ) ama yag orani az olmaksa, evet evde spor yaparak ve kalori takipli protein ağırlıklı beslenme ile yapabilirsiniz. Sikinti bunun otesini getirmek istersen o noktada zor, ya eve alet alman lazim ya da spor salonuna gitmen.

Yalniz aletsiz spor cok zor. En azindan dips yapacak yerin ve barfiks barinin olmasi lazim yoksa cok limitli. Bunlar varsa redditten bodyweight routine bakabilirsin.
  • logisticsmanager  (07.06.20 14:47:02) 
amacım şu aslında. eylül ayına kadar aletsiz ya da 2 dambıl + barfiks demiri ile yapmak. eylülden sonra duruma göre ya salona giderim ya da eve alet alırım.

p90x ya da ege fitness'ın antrenmanında alet yok pek. özellikle ege fitness'ın spartacus dediği programa baktınız mı? www.youtube.com

sadece vücut ağırlığı ama adam nefes nefese kaldı. bu programı takip etsem eylüle kadar faydası olur mu? şu yüzden şüphe duyuyorum. salonda çalıştığım zamanlarda sürekli ağırlık arttırmak gerekiyordu. ege ağırlık arttırmadan nasıl devam ediyor anlamadım. yine p90x'te pek fazla ağırlık yok. omuz programına baktım 15 kiloluk dambıllarla çalışıyorlar. eğer bu şekilde olursa eylüle kadar yaparım.
  • black mamba  (07.06.20 15:17:18) 
2 tane dambılım var. Ağırlıklar değiştirilebilir şekilde 25 kg'lık bir set. Kas kütlesi artırarak kilo alma gibi bir amacım var. Benim de amacım fit bir görünüme sahip olmaktan ötesi değil ve şu ana kadar uyguladığım programla gözle görülür bir etki var. Yani oluyor. Tabii ki bununla birlikte beslenme programınızı da düzenlemeniz lazım.

İsterseniz mail adresinizi mesaj olarak gönderin, elimdeki programı göndereyim. Daha önce yine bu amaçla çalıştığım bir trainer tarafından hazırlanmıştı.

Kas kütlesi artırmak istiyorsanız protein miktarını daha fazla hesaplamalısınız ayrıca.
  • desdenova34  (07.06.20 16:55:16) 
@black mamba her türlü evde spor yapılır yeterince disiplinli olursan. Bu karantina dönemleri başladığında evde ne yapacağız yandık falan derken evde spora öyle bir alıştım ki salonlar açılmış olsa bile gitme ihtiyacı hissetmiyorum en azından ortalık biraz düzelene kadar. Ege'nin yaptığı spartacus idmanlarını da takip edebilirsin gayet sonuç alınabilir. Ekipman almak istiyorsan da barfiks barı ve direnç bandı yeterli fazlası isteğine bağlı değişir


  • selfdestruct  (07.06.20 17:14:00) 
P90 yap geç


  • shredd  (07.06.20 20:26:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.