[]

Sihirli İnançlar

Selam arkadaşlar pazar pazar kafa açmaya geldim. Şimdi bir adet kız arkadaşım var. Kendisinin bolca sihirli inancı var. Açıklamak gerekirse şunu şunu şöyle yaparsam böyle olacak o sebeple şunu şöyle yapıyorum gibi. Olayı bilenler zaten anlamıştır. Okb’ye benziyor ama işin tuhafı bu düşünceler arkadaşıma hiç sıkıntı vermiyor. İnanarak yapıyor ve mutlu. Mesela sevgilisiyle kavga ediyor bana diyor işte şunu şunu söyle düzelicek hadi söyle falan gibi şeyler yapıyor. Bilmiyorum anlatabildim mi ? Ama hafiften delirdi gibi artık. Bunların farklı dereceleri herkeste olabilir bende de vardı biraz ama doktorla konuştum sağlıklı olmadığını öğrendim kendisine de anlattım ama anlamıyor. Mesela sevgilisiyle ilgili bir şey de anlatmaz bana ama özellikle bana. Bana anlatınca aralarının bozulduğuna inanıyormuş çünkü. Artık çekemiyorum bu tavırlarını şuanda da konuşmuyoruz aynı sebeplerden.
Sorum şu siz olsanız böyle bir arkadaşınıza bu konuda yardım etmeye çalışır mıydınız ? Yoksa alakayı keser miydiniz ? Bir de sizde ya da çevrenizde var mı böyle insanlar ?



 
Ek olarak da arkadaşım şu kişisel gelişim zırvası kitaplardan çok fazla okuyor ve onların da etkisiyle böyle davrandığını düşünüyorum. Yok olumlama yok ne düşünürsen o olur falan.


  • Esinsin  (07.06.20 10:32:06) 
konusmak istemiyorsa zorla konussun diye ugrasmazdim. napiyorsa yapsin takmazdim ben olsam.


  • in vino veritas  (07.06.20 10:40:44) 
@in vino veritas ya başlarda ben de böyle düşünüyordum ama artık çok sinirimi bozmaya başladı. Mesela şöyle düşünün. Boş olduğunda sürekli mesaj atıyor, mesajlaşıyoruz. Sonra ertesi gün mesajlarıma cevap vermiyor. Akşam yazıyor. Ne oldu tüm gün neden yazmadın diyorum. İşte dışarıdaydım ondan yazmadım diyor. Aslında sevgilisiyleydi ve bunu söylemek istemiyor çünkü arasının bozulacağını düşünüyor hadi onu geçtim tamam söylemesin ama en azından ben bugün dışarıda olacağım mesajlara bakmayacağım diyebilir bunu da demiyor çünkü bunu da derse nazar değeceğini düşünüyor. Bunu başka zaman anlatmıştı hani neden söylemediğini.


  • Esinsin  (07.06.20 10:46:10) 
@Esinsin e tamam iste ne guzel yazmadigi zaman sikinti yok yazdigi zaman da sen yazma israr edip sorarsa bana kotu gelecegine inaniyorum dersin. anlar zaten ne olup bittigini aliskanligindan vazgecmese bile seni rahat birakmis olur. kendi kendine napiyorsa yapsin sonra.


  • in vino veritas  (07.06.20 11:29:30) 
Burada önemli olan senin ne hissettiğin ve nasıl davranmak istediğin.
Bir kişiyi değiştirmen çok zor eğer arkadaşınla görüşmeye devam etmek istiyorsan seviyorsan değer veriyorsan görmezden gelip,ya da gerektiği noktalarda fikirlerini söyleyebilirsin(yani sen sihirlere inanıyorsun değil de burada yazdıkların hakkında onu aydınlatabilirsin.
Ya da mesafe koyup,sen de onunla iletişime geçmezsin,
  • shredd  (07.06.20 11:29:55) 
gerçeklikten bağını koparmaya az kalmış gibi.
uzman desteği şart.
Bağınızı koparıp koparmama tercihi tabii ki size kalmış. Ancak bağınızı kopardığınızda herhangi bir tesadüfün faturası size çıkabilir. Örneğin "bye bye" dediğiniz gün sevgilisiyle kavga ederse, ayrılırsa ya da kedisi ölürse, işten çıkarılırsa, arabası arıza yaparsa sorumlusu siz olabilirsiniz. "Hep senin yüzünden!!!"

sinirbilim.org
  • elestirman  (07.06.20 11:37:56) 
Kız senden hoşlanıyor olabilir, anladığım kadarıyla adına öyle demese de nazar veya benzeri bir şeyden kaçınıyor sana anlatmayarak.

yani yardım etmeye çalışılmali dense ya da buna karar versem bunu nasıl yapacaksın ki? yapabileceğin hiçbir şey yok.
  • encokbenisevinnolur  (07.06.20 12:38:58) 
@mor bembombom nokta atışı yaptınız. Evet bi arkadaşına da aldığı kıyafetleri atmıyor.


  • Esinsin  (07.06.20 12:39:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.