[]

Green Card

Green Card alanlar neden bu kadar heyecan yapıyorlar? ABD kartı verdikten sonra iş ve yer veriyor mu? Vermiyorsa oraya gitmek yer ve iş bulmak üstelik dili akıcı öğrenmek zor değil mi? Tanıdık vb. varsa sorun değil de sıfırdan gitmek korkutucu gelmiyor mu?




 
başvurmadan önce bunun bilgisine sahip olup ona göre beklentiye giriyordur insanlar, yoldan durdurduklarına vermiyorlar ki bilmediği konularda endişelenmesi gereksin. söylediklerin için ya bir planı vardır ya da yeter ki çıksın gerisini hallederim diyordur.


  • Bruce  (06.06.20 21:29:38) 
İlk 3-5 sene düzenini kurana kadar zorlanabilirsin ama kurduktan sonra ev araba alma konumuna gelebilirsin ya da adam akıllı bir işe sahip olursun sonrası chill


  • shredd  (06.06.20 21:45:20) 
A2 seviyesinde İngilizce konuşan arkadaşım haftada 5 gün kuryelik yaparak ayda 4k kazanıyor. Kirası 350 dolardı. Evlendi, şimdi 800 dolar. Eşi de 3k alıyor. Gül gibi geçiniyorlar. Gittikten 6 ay sonra bütün kyk borcunu kapattı. Üstüne yatırım yapmaya başladı. Burada yaşarken garsondu. Totalde 70k borçla gitmişti. Türkiye’de yaşamak daha korkunç.


  • le jeune turc  (06.06.20 21:45:51) 
green card kura ile verilen bir vize sadece. oturma hakkı kazanmış oluyorsun. yoksa amerika'da kimsenin iş ve yer garantisi yok. buradaki diplomaların da bir hükmü yok. herkes kendi mesleğinde iş bulana kadar her türlü işi yapıyor orada. özellikle paket dağıtım, uber, garsonluk vs. gibi işlere girerek en azından aylık 2000 usd civarı bir para kazanmaya bakıyorlar. meslekleri ile ilgili işlere girince de hayat seviyelerini yükseltiyorlar. aşağıya 3 ailenin amerika maceralarının olduğu youtube kanallarını yazıyorum. en büyük risk alıp giden ibo abd belki en eskileri, hala oradalar ve pişman değiller. 2-3 bin dolar para ve sıfır ingilizce ile amerika'ya gitmişler.

ibo abd(amerika'ya çok az bir para ve sıfır dil ile gittiler. ibo'nun mesleği muhasebe ama amerika'da para getiren her işi yaptı. şu an eşiyle tır sürüyor.)
www.youtube.com

ver elini amerika(çok ileri düzey dil yok ancak adam mesleği ile ilgili çalışıyor, eşi de muhasebeci olarak başladı. amerika ile ilgili çok dolu bir içerik var kanallarında)
www.youtube.com

Evrim Tayanç(eşi restoran şefi Türkiye'de, sanırım 1-2 yıl sonra eşi kendi işi ile ilgili çalışmaya başladı)
www.youtube.com

yeşo abd (ibo abd nin eşi. o da şu an tır sürüyor. para kazanmak için birçok meslek yaptı)
www.youtube.com
  • surprise  (06.06.20 22:15:08 ~ 22:17:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.