[]

Spotify - Beğenilen Şarkılar Sorunu - 2

Ekşiduyuruda değişik şekillerde aradım bulamadım. Bildiğiniz gibi beğendiğimiz şarkı, beğenilen şarkılar listesine kaydediliyor. Sonra ben o şarkıyı alıp mesela rock listeme ekliyorum. O şarkı artık beğenilen şarkılar listesinden tabiki çıkmış oluyor. Bazen aynı şarkı başka bir listede tekrar karşıma çıkıyor. Bazen şarkıyı hatırlamayıp, yeşil de yanmadığı için tekrar beğeniyorum. Yine beğenilen şarkılar listeme ekleniyor. Sonra yine rock listeme eklemek istediğimde bu sefer bu şarkı zaten listenizde var diye uyarıyor. İşte, daha önceden beğendiğim şarkı hangi listemde olursa olsun tekrar karşıma çıktığında yeşil yanıyor olmasının bir yolu var mı? Öbür türlü uyardığında çok geç oluyor.

Yukarıdaki başlığı daha önce açtım ve yukarıdaki soruyu sordum ama çözümü bilen çıkmadı. En son sorunumu Spotify'da resimlerle anlattım. Birisi hemen şarkının ismi aynı ama kaynağı farklıdır. O yüzden Spotify anlamıyor diye yazdı. Ama ilgisi yok. Örnek verdiğim şarkının kaynağı aynı. Çözüm önerilerine açığım.

community.spotify.com

 
"O şarkı artık beğenilen şarkılar listesinden tabiki çıkmış oluyor."

hayır çıkmıyor, yine liked songs listesinden o şarkıyı görmek mümkün.

"İşte, daha önceden beğendiğim şarkı hangi listemde olursa olsun tekrar karşıma çıktığında yeşil yanıyor olmasının bir yolu var mı? Öbür türlü uyardığında çok geç oluyor."

zaten olması gereken bu, benim listelerimde olup daha önce beğendiğim şarkılar kalp işaretli gözüküyor.

ibb.co
  • chezidek  (06.06.20 21:40:02) 
Doğru. Belli bir şarkıyı mesela rock listeme eklediğimde, o şarkı halen beğenilen şarkılar listesinde duruyor. Ama iki ayrı listede aynı şarkı olmaması için ben beğenilen şarkılar listesinden o şarkıyı kaldırıyorum. Sonra aynı şarkı mesela Spotifyın bana önerdiği Daily Mix 4 listesinde gene karşıma çıkıyor. Kalp işaretli olmadığı için ve şarkıyı hatırlamadığım için gene kalbi işaretliyorum. Gene beğenilen şarkılar klasörüne gidiyor şarkı. Oradan ben şarkıyı gene rock listeme eklemek istediğimde o zaman uyarı veriyor.
Yoksa dediğiniz gibi şarkılar kendi listelerimde dururken hepsi kalp işaretli. Ama spotifyın önerdiği bir listede karşıma çıktıklarında kalp işaretleri olmuyor. Sorunum da bu.

  • foxmulder  (06.06.20 21:56:42) 
"ben beğenilen şarkılar listesinden o şarkıyı kaldırıyorum."

işte kaldırdığın için zaten problem oluyor. o listeyi elleme yani. liked songs listesi orada kendi kendine dursun, sen yine kendi oluşturduğun listeleri çal. tabi gidip sırf o beğendiğin şarkıları da dinleyebilirsin, belli şarkının benzerlerini "go to song radio" yaparak da ufkunu genişletebilirsin, ama oradan silersen bu problemle karşılaşırsın yani :D
  • chezidek  (06.06.20 22:15:09) 
@chezidek. Bu durumda upuzun bir beğenilen şarkılar listesi olacak. Telefonun hafızasına olumsuz bir etkisi olmaz mı?


  • foxmulder  (06.06.20 22:25:30) 
e o listeyi telefona indirmediğin sürece sorun yok. upuzun olsun kısacık olsun, farketmez.

gidip de zaten rock listesi falan gibi farklı listelere dağıttığın "beğenilen şarkılar" listesini download ettiysen telefona indirir tabii onları. indirmezsen sadece online iken erişebilirsin.

premium kullanıyorsun anladığım kadarıyla. beğenilen şarkılar listesini download etme, kalplerini kaldırma, şarkıları silme, onlar beğenilenlerde öylece kalsın. sen sevdiğin şarkıları yine istediğin listelere dağıt, ama beğenilenleri elleme kısaca :D
  • chezidek  (06.06.20 22:41:55) 
Yer kaplamasın diye şarkıları hiç telefonuma indirmiyorum. Sadece listelere ekliyorum. Önerdiğin yöntemden başka çare göremiyorum :) Bir deneyip göreyim. Sağol.


  • foxmulder  (06.06.20 22:46:35) 
özellikle indirmediğin sürece telefonda yer kaplamıyor zaten. online dinliyorsun.

rica ederim :D
  • chezidek  (06.06.20 22:55:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.