[]

0,64 ve 0,74 konu kredisi şartları hakkında?

Merhaba sevgili ekşi sözlük yazarları.

Biliyorum sizlerden de malum bankalardan bağzı evler için konut kredisi başvurusunda bulunanlar olmuştur.

Sorum açık ve net fakat hala ne emlakçılardan ne de inşaat firmalarından kesin bir bilgi alamadım bankaların sitelerinde de açıkça belirtilmemiş.

0,64 ve 0,74 konut kredisi şartları nedir?

Örneğin son günlerde yeni bir iddaa ortaya atıldı. 01.01.2019 tarihinden sonra satın alınan evler için belirtilen fazi oranlarından kredi kullandırılmıyor. Yani satıcı kişisi evi 01.01.2019 öncesi satın almış olmak zorunda deniliyor. Evi uyguna aldım fiyatlar yükselince faizler düşünce yüksek fiyattan elden çıkarayım diye düşünen kişilere yönelik.

Nedir ne değildir, bankaya gidip kredi çekebilen oldu mu vs konu hakkında bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. Herkese güzel evler kısmet olur umarım...

 
0,64 sıfır, 0,74 ikinci el evler için geçerli biliyorum.

www.ziraatbank.com.tr

arkadaşım daha bir hafta olmadı ev aldı 0, 74 faizli.
  • blue eyes white dragon  (07.06.20 00:02:06) 
0,64 için inşaat şirketinden 0 ev alman gerek. Bunda gerçi inşaat firması olayında bir değişiklik olacak ama şimdilik böyle. 0,74 oran ikinci el evler için geçerli.


  • silah taciri  (07.06.20 00:26:06) 
AMAN DİKKAT! İKİNCİ EL 0,74 SIFIR 0,64 DEĞİL DETAYLAR VAR. EĞER BÖYLE BİR İŞE GİRECEKSENİZ MUTLAKA OKUYUN.

bu işin şu an tam içindeyim net bilgi vereyim:


eğer daire sıfırsa yani müteahhitten direkt alınıyorsa (tapuda alım satım işlemi yapılmamışsa) faiz oranınız 0,64.


eğer daire ikinci el ise (ikinci elden kasıt daha önce kullanılıp kullanılmaması değil, el değiştirmiş mi değiştirmemiş mi o) 01.01.2019 tarihi milat. şöyle ki bu el değiştirme bu tarihten sonra olduysa bu faiz indiriminden yararlanamıyorsunuz. direkt olarak normal faiz oranı olan 0,94'ten dayıyorlar.

eğer 01.01.2019 tarihinden önce el değiştirdiyse en son ve sonrasında herhangi bir işlem yapılmadıysa 0,74'ten faiz alabiliyorsunuz.

yani kısacası aman dikkat.böyle el değiştirmiş bir ev almaya çalışıyorsanız mutlaka son 18 ayda el değiştirme yapılmış mı yapılmamış mı kontrol edin. bankaya gidince sürprizle karşılaşan çok insan var şu anda. kimisi kapora vermiş oluyor, kimisi senet vermiş oluyor.


bizim devletimiz de böyle bir devlet. bir şey çıkarıyor ama şartlarını adam akıllı anlatmıyor reklam yapmaktan. önce bir anlat ne olduğunu sonra reklamını yaparsın değil mi ? değil işte. önce reklam sonra mağdur insanlar.

o kadar tepeden inme bir olay ki bankacılar bile ne olduğunu anlayamadı bu hafta. bankacılar bile net yanıt vermeye yeni yeni başladı.


EK BİLGİ: KUVEYT TÜRK DEVLET BANKALARINDAN BAĞIMSIZ OLARAK 01.01.2019 TARİHİNİ BAZ ALMADAN 0,74 FAİZ ORANINI VERİYOR GİBİ BİR DUYUM ALDIM BUGÜN. DOĞRULATMA İMKANIM OLMADI AMA MAALESEF. EĞER BU ŞARTLARA UYMAYAN BİR EV ALMAYI PLANLIYORSANIZ ORADAN DA BİR BİLGİ ALIN.
  • syozkn  (07.06.20 00:26:38 ~ 00:30:44) 
@syozkn

hocam sen ne kadar mükemmel bir insansın, eline sağlık.
bence entry olarak gir sözlükte konut kredisi başlığına herkes öğrensin çünkü ben şuan öğrendim ve kapora verdim bir emlakçıya hatta bankaya da başvurdum aynı şekilde.
  • forza milas  (07.06.20 00:59:55) 
@syozkn +1

Kuveyt türk bahsedilen orandan veriyor krediyi şu an.
  • John Bloor  (08.06.20 14:36:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.