[]

anne, babaların da ihmalkarlığı yok mu?

video.haber7.com

Ben de araba kullanma fobisi var. Böyle bir olayın başıma gelmesindense kullanmam daha iyi. Burada da adamın yerine kendimi koydum. Çocuk eğilince fark etmemiş olamaz mı? Büyük arabada görme ihtimali var mı? Anne, babanın çocuklarına sahip çıkması gerekmiyor mu? Adam kucağına almış, hastaneye de götürmüş. Ceza almasa da ömür boyu vicdan azabı. Çok üzücü bir olay.


 
Bu olayda yok bence. 6-7 saniyede olan olmuş. Anne baba ne yapabilirdi ki bu durumda?


  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (06.06.20 20:22:53) 
çocuk eğilmiş de adam daha dönmeden ayağa kalkmış zaten. önüne bakmadığı çok belli. şoförün ihmalkarlığı yani.


  • rose parks  (06.06.20 20:39:58) 
zor bir durum. empati kurmaya çalışıyorum.

8 yaşında bir oğlum var. trafiğe açık bir asfaltın ortasına oturmanın tehlikesinin farkıda mı, değil mi bilemiyorum (tehlikenin farkında olduğunu düşünüyorum ama olmayabilir de). ama yürümeye başladığından beri, asfaltın ortasına gidip oturmasının mümkün olabileceği herhangi bir ortamda (saatte bir araba geçecek aşırı tenha, ama trafiğe açık yollar dahil) elini bile bırakmadım bugüne kadar. elini bırakmışsam bile kol mesafemden uzağa açılmasına izin vermedim.

velhasıl, evet bence ailenin de ihmali var.
  • kibritsuyu  (06.06.20 20:40:39 ~ 22:43:24) 
ya burada minibüs sürücüsü hatalı diyemiyorum. çocuğu görmeyebilir. görse zaten manyak mı üzerinden geçsin... bir şeyin üzerinden geçtiğini bile çevredekilerin tepkisinden anlamıştır. çocuğun da aklı kesmemiştir, yola çıkıp oturuyor. annenin babanın da anlık sorumsuzluğudur, çocuğuna dikkat etmemiştir. bazen olacak olan oluyor...


  • anais  (06.06.20 21:01:46) 
olayi gordugumde cok uzuldum ama sofore ben de kizamadim. ailenin yerine kendimi koyamiyorum bile mahvolur insan ama soforun de yolun ortasinda oturan bir cocugun olma ihtimalini ongoremeyecegi acik. buyuk konusmak gibi olmasin ama cocugu oyle bir ortamda bos birakmak konusunda ailede de ihmal var bence de. yine de belki birkac saniyelik bir bos bulunmaydi onu da bilemeyiz. her turlu korkunc bir sey kimsenin basina gelmesin.


  • in vino veritas  (06.06.20 21:15:14) 
Böyle bir araç evi tasirken kullandim, malesef öyle etrafi gormek clio icindeki kadar kolay degil. Bir de tam sag on kolon tarafina denk geldiyse iyice kör nokta.
Malesef şoförün yerine koymak bile istemiyorum kendimi...
Merak ettigim acaba bu noktada otomatik fren sistemi devreye girer mi arabada olsa?
  • logisticsmanager  (06.06.20 21:46:54) 
Ben de kibritsuyu gibi düşünüyorum. Anne, baba bazen çocuğa kapının önünden ayrılma diyor, kendi işine bakıyor. Çocuğun bilinçli olmasını beklemek yanlış. Haberlerde izledim, baba 'çocuğumu neden yerden almış, bıraksaydı orada' dedi, yanlış anlamadıysam. Bu seferde vicdansız şöfor diyeceklerdi. Allah kimseye yasatmasın ya, vicdanlı bir insan ceza almasa da bunu atlatamaz.


  • gelmeistemem  (06.06.20 22:21:18) 
@biseysorcaktim parayi verirsen var ama her arabada yok. 5-10 sene sonrasi yeni cikan aralarda başlangıç paketinde çıkmaya baslar.
Kimseye de zorla yeni araba aldırmayacagina göre.

  • logisticsmanager  (06.06.20 22:21:29) 
net soforun hatasi! o arabayi kullanan vatandas onunde arkasinda saginda solunda olabilecekler konusunda tedbirli olacak bi zahmet, olayin oldugu mahallede yasiyorum ve minibusculer cogu yerde oldugu gibi berbat arac kullaniyo


  • alttaraf  (06.06.20 23:13:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.