[]

kredi kartı bilgilerim çalındı

dün gece enpara kredi kartımdan 9 adet harcama ve bir o kadar harcama talebi oluşturulmuş. sabah uyanınca gördüm. hemen müşteri hizmetlerini arayıp kartı kapattırdım, harcama itirazında bulundum. bundan sonra izlemem gereken bir adım var mı? ilk kez başıma böyle bir iş geliyor.

harcamaların ekran görüntüsü;

hizliresim.com

 
3D doğrulama ile yapılmayan her işlem iptal edilir, merak etmeyin.


  • John Bloor  (06.06.20 11:05:27) 
Baya güzel yemek yemişler... Sizin yapacağınız başka bir şey yok. Bunlar iptal edilip bedeli tarafınıza iade edilecek.


  • salihdt  (06.06.20 11:05:54) 
bana da oldu yapı krediden 1 dolar çekme denemesi yapmışlar onaylanmadan yakaladım bende işlemide iptal ettiler ve kartı da. Büyük meblağlarda başına gelen arkadaşlarım oldu kimisi parayı aldı kimisi alamadı sebebi ne yöntemle parayı çektiklerine bağlı.


  • basond  (06.06.20 11:05:55) 
kartı nerelerde kullanıyordunuz? bir yere kayıtlı mıydı (trendyol, hepsiburada vs.) bir yere otomatik ödeme olarak kayıtlı mıydı? (spotify, netflix vs.) ?


  • mr.goodcat  (06.06.20 11:14:10) 
@mr.goodcat, netflixe kayıtlı sadece. hesaba giriş olmamış mailleri kontrol ettim. çoğu alışverişi bkm ekspressin kare kodu ile ödeyerek yapıyorum. kart bilgilerimi kaydetmiyorum yani sitelere.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (06.06.20 11:19:09) 
eğer online da gerçek kart kullanıyorsanız kullanmayın. sanal kart kullanın. gerçek kart pek çok nokta da kopyalanmış olabilir.


  • helenart  (06.06.20 11:46:00) 
Kartın haksız kullanımı ve sigortalanması
MADDE 12 – Kartın ya da 16 ncı maddede belirtilen bilgilerin kaybolması veya çalınması halinde kart hamili, yapacağı bildirimden önceki yirmidört saat içinde gerçekleşen hukuka aykırı kullanımdan doğan zararlardan yüzelli Yeni Türk Lirası ile sınırlı olmak üzere sorumludur.

Yani velevki banka size tüm masrafı tahsil etmeye çalıştı, yukarıdaki kanun hükmü buna engel, zararınız 150 tl olabilir sadece.
  • fistikthecat  (06.06.20 12:09:39) 
@fistikthecat, bunu ilk kez gördüm. bu bilgi iyi oldu. teşekkürler.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (06.06.20 12:38:31) 
Bu arada kartınızı internet kullanımına kapatın, yurt dışında değilseniz yurt dışı kullanıma da kapatın.

Üşenmeyin her seferinde sanal karta limit yükleyip sanal kart ile alışveriş yapın.
  • John Bloor  (06.06.20 12:47:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.