[]

15 Katlı Güvenlikli Bina mı Yoksa Mahalle Apartmanı mı Satın Alınmalı?

Birbirine yakın muhitte 5 katlı apartmandan daire almak mı mantıklı (600 bin)
yoksa girişinde güvenliği olan tek blok çakma rezidans tipi binadan ev almak mı mantıklıdır. (700 bin)

fiyatları örnek amaçlı verdim ama kabaca bu kadar fark var.

ikisinin de sıfır, özellikleri benzer aynı metrekare ve kapalı otoparka sahip olduğunu düşünün.
rezidansta yalandan da olsa numunelik fitness, havuz ve kamelya varsayın

not: halihazırda 4 katlı apartmanda yaşayan biri soruyor.

 
Sitede aidat, güvenlik parası filan da vardır. Ayrıca kaçıncı katta olduğu da önemli. Ve tabiki inşaatın yapıldığı malzemenin kalitesi, en önemlisi de komşular.


  • etna  (06.06.20 11:05:23) 
residansda günlük kiralık ilanları çoksa uzak dur. residans 10. kat ve üzeri ise güzel olabilir. biraz manzara olur. onun haricinde apartman tercih edilebilir.


  • walter white kilikli  (06.06.20 11:26:22) 
Daire alırken de mutlaka yönetim planına bakın belediyeden iyice okuyun.


  • kisa  (06.06.20 11:57:48) 
rezidansta yaşayanların vizyonu daha iyi olacaktır. o yüzden rezidans ama dikkat edin aidat çok oluyor.

ben rezidansta almaktan pişman olmadım çünkü en azından insanlar farklı bir yerde oturuyor diye kendilerine çeki düzen veriyorlardı. havuzda haşemalı tipler hiç görmedim mesela.

ama aidat güncel olarak 600 tl oldu mesela.. kiralar 2000-2300 tl civarı değişiyor. insan çalıştırmak çok zorlaştı ki güvenlik, temizlikçi, site müdürü falan gibi masraf kalemleri var.
  • ozdek  (06.06.20 13:29:58) 
Ben rezidansa tasindigimdan beri hırsız korkum kalmadı. Evimin kapısını kapamasam bile güvende hissederim. Bir sorun olduğunda hemen yönetime yonlendiriyorum. Ayrıca ev alma komşu al. Eski apartmanda komşular çok rahatsız ediciydi. Kimileri aşırı muhafazakar ailelerdi, kimileri her akşam seksli partiler yapan üniversite öğrencileriydi. Rezidansa çalışan eğitimli insanlar var. Aylık 500 lira ama bence degiyor. Ben havuzunu, saunasini, otoparkini, spor salonunu falan hiç kullanmadım ama zaten kullanacaksanız 500 - 600 aidat ile otelde yaşıyor gibi olacaksiniz.


  • howfaristhesky  (06.06.20 14:04:15) 
20 lira aidat ödüyorum ,evimin arkasın daki binada 350 ile 750 arası aidat ödeniyor.metrekare hesabi imiş aidatlar


  • istanbullu zenci  (07.06.20 03:15:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.