[]

Yavru kedim hakkında bazı sorular

Herkese merhaba,

Yaklaşık 1 hafta önce bir adet yaklaşık 40 günlük russian blue kedi sahiplendim. İlk gün veterine götürdük eşimle, iç dış parazit kumu kabı vitamını tüy yumak engelleyici krem vs baya bir şey aldık. İlk üç gün mamasını düzenli yiyen, tuvalet ihtiyacını kendi gideren suyunu düzenli içen bir hayvanken eşim mercimek tanesi büyüklüğünde bir parça vitamin kremini hayvanın damağını sürdü. Kullanım önerisindr haftada bir gün yarım santim kadar verin dendi biz mermicmek tanesi kadar verdik. Sonra hayvan halsizleşti, kanlı dışkı yaptı iki sefer üst üste (sonra düzeldi) ve yemek yememeye başladı. En kalite mamalardan bir tanesini almıştık ve güzelce de yiyordu ilk üç gün. Bütün gün uyuyor miskin duruyor su içiyor az bir oynayıp geri uyuyor. Dün mama kabını değiştirdik yine yemedi. Sadece sabah çok az yedi tüm gün başka bir şey yemedi. Daha az enerjik daha miskin. Tüyleri canlı ve parlak, yanımızda zaman geöiriyor bol bol hırlıyor bizle beraber uyuyor bakışları ve genel durumu gayet güzrl görünğyor ama çok az mama yiyor ve haliyle daha az tuvalete gidiyor. Dün salatalıktan eser miktarda koklattım yemedi, yoğurt yemedi, peynir yemedi ne versem yemiyor. Neden olabilir? Eve alıştı hayvan, gavori oyuncakları ve favori mekanları var, ancak daha az yiyor ve daha miskin. İlk kez kedi besliyorum, yardımlarınıza ve önerilerinizr ihtiyacım var.


 
Kanlı ishal deyince aklıma direkt gençlik hastalığı geliyor.

Salatalık yiyen kedi görmedim. Yoğurt ve peynir vermek yerine kaliteli bir yaş mama vermeyi deneyin.

Açıkçası bizimki yavru iken aşırı istahliydi. Sonradan bıraktı mama dökünce saldırmayı. Yani yememe durumu hic olmadı fazla versek bile. Ama kediden kediye değişir diye düşünerek soruyorum, fazla veriyor olabilir misiniz?

Miskinlik tek başına problem olmazdı benim için. Bazen bizimki de 20 saat filan uyuyordu yani yavruyken. Ama yememe ile birleşince bence kedinin bir sıkıntısı var eğer gereğinden fazla mama vermiyorsaniz.

Bence biraz daha gözlemleyin ve devam ederse hekime başvurun. Kanlı ishal tehlikeli çünkü. Ama verdiğiniz vitaminden olduğunu sanmıyorum. Bazen cisim yutması sonucu vs de gorulebiliyormus. İp boncuk vs bulunca yiyor bu salaklar.
  • elorelia  (06.06.20 11:17:14) 
tekrar veterinere gidin. yavru kedinin birden halsizleşmesi altta yatan bir sorun olduğunu gösteriyor. 40 günlük kediyi kim artık sahiplendirdiyse ya da sattıysa ona da iki çift laf etmek lazım da neyse.


  • not dark yet  (06.06.20 11:33:05 ~ 11:33:23) 
Kedimi araç motoru içerisinden çıkardım ve sahiplendim, az kalsın paramparça olacaktı.

Veterine hemen gittim, kan tahlili yapıldı, viral kaynaklı olduğu söylendi (ya da öyle anladım) serum taktılar ve antibiyotik tedavisi uygulanacakmış. Kan tahlili sonuçları şu fotoğrafta.

hizliresim.com
  • we miss freddie mercury  (06.06.20 14:54:11) 
en doğrusunu yapmışsınız, sizinki gibi bir durumda ilk şüpheli viral enfeksiyonlar oluyor genelde. sadece kedi maması verin. sindirim sistemi için zorlayıcı olabilir diğer verdikleriniz. salatalığı ben de ilk defa duydum bu arada. hiç gerek yok.


  • not dark yet  (06.06.20 19:35:34) 
Şükürler olsun ki karayel'im kendine geldi baya, bir adet serum bir adet vitamin iğnesi bir adet de antibiyotik (penisiline benziyordu beyazdı) yedi üzerine çok sağlam uyudu, şimdi enerji patlaması yaşıyor, bol bol mama yedi su içti ve iki defa da tuvaletine gitti. Sağ patisinde damar yolu açık hala (girişi kapalı ve üzeri bantlı) iki gün daha serum yiyecek ve bu hastalıklardan kurtulacak umarım. Bu yazdıklarım burada kalsın ki böyle bir durum yaşayanlar için kayıt olsun.


  • we miss freddie mercury  (06.06.20 19:43:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.