[]

kedim kolumu deşti.

selamlar. 1.5 yaşında kedim robot süpürgeden korkup sakinleştireyim derken agzıma sıctı. acile gittim pansuman yaptırdım kolumda derin yarıklar var. dikiş atmadılar ama neredeyse dikişlik yaralar mevcut. bayağı kan keybettim.

normalde zaten severken ısıran beni çizik içinde bırakan bir birey kendisi.

acildeki hemşire kuduz ve tetanoz aşısı olmamda diretti fakat kedimin tüm aşıları tam (bunu da kendisine belirttim). sadece son iç dış parazit aşısını atladık sürekli evde ve covid telaşesi var diye erteledik. bugüne kadar 4-5 kere iç dış yıkama yağlama zaten yapılmıştı.

dediğim gibi sürekli zaten beni çiziyor bacaklarım 1.5 senedir çizik içinde. sizce kuduz ve tetanoz aşılarını yaptırmalı mıyım? bana biraz saçma geldi açıkçası.

 
bütün aşıları tamamsa sıkıntı olmaz ama toprağa falan temas edip sonra sizi deşme ihtimali varsa tetanoz riski mevcut değil mi? kuduz da yine dışarıda başka hayvanlarla temasa geçiyorsa ihtimal dahilinde olabilir. sağlık personeli bunları tecrübeye istinaden söylüyorlar.

ya da sizi ortadan ikiye bölene kadar beklersiniz. babası kaplan herhalde?
  • ozdek  (06.06.20 02:29:04) 
@ozdek toprakla teması yok hep evde. başka hayvan olarak sinek yakalıyor sadece tek teması o.

babasını tanımıyorum ama kendisi tam bir bengay cinsi evet.

bu durumda aşıya gitmek gereksiz değil mi?

ekstra olarak çiğ et yediriyorum arada. bu kuduza bir etken diye okudum ancak google'a kalsa yine kanseriz.
  • bisorumvargaliba  (06.06.20 03:08:12) 
Cig et parazit yapmaz mi?

Bir de cig et hayvanlari vahsilestiriyor diye bir dedikodu vardi gercek mi bilmiyorum.

Kuduza gerek yok bence de, ben bizim kedininkini 1 bucuk yildir yaptiramadim, baska saglik sebepleri yuzunden.

Eger eczaneler falan yapiyorsa ya da aile hekimi, tetanoz yaptirin bence, bulunsun kac yil korumasi var.
  • the end of time  (06.06.20 08:03:38) 
aşıyı yaptırıyor olmanız, yaptırmamızdan daha güvenli. ayrıca tetanoz başka zamanlar içinde koruma sağlayan bir aşıdır. kuduz daha opsiyonel bir durum. tabi ki bunye sizin.karar sizin ama öneriye uymak iyidir. geçmiş olsun.


  • helenart  (06.06.20 11:51:00 ~ 20:01:17) 
kesinlikle yaptırın :)


  • not dark yet  (06.06.20 11:59:05) 
Hep evde hiç dışarı çıkmamış dış ortamla ilişkisi bulunmayan aşıları yapılmış bir hayvandan kuduz ya da tetanoz geçme ihtimali yok, yani öyle olsa kedi bizi her ısırdığında tırmaladığında aşıya koşmamız gerekir, buna benzer olayları zaman zaman yaşayacaksın zaten, korkmana gerek yok.


  • angelus  (06.06.20 12:10:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.