[]

demir eksikliğine bağlı anemi

ne yapmalı ne etmeli neye dikkat edilmeli ???




 
nick'inin prens olmasindan dolayi, sende adet kanamasi fazlaligina bagli bir demir eksikligi olmadigini tahmin ediyorum.

sut ve cay, barsaklardan demir emilimini azaltiyor.

kirmizi et, koyu yesil yaprakli sebzeler, yer fistigi, badem, yumurta, bezelye, mercimek, fasulye, barbunya fasulye, kuru uzum, kuru kayisi, seftali, kuru erik demirden zengin besinler.

demir'i agizdan hap olarak alacaksan, dozuna dikkat et cunku vucutta birikir. fazla alirsan, karaciger harabiyetine sebep olur. cocuk oyuncagi degil yani. cok ciddi eksikliklerde demir ignesi veriyolar ama kendi kafandan boyle bir sey deneme. doktorun "sart" derse yaptir.

c vitamini, barsaklardan demir emilmesini arttiriyor,

kirmizi tatli biber, kivi, portakal, kusburnu meyvesi, yesil biber, greyfrut, bruksel lahanasi, brokoli de c vitamininden zengin gidalar. herhangi bir ilac kullanirken greyfrut yeme ya da greyfrut suyu icme. ilacin etkisini arttirir.

bi de bi firsat buldugunda, "Gaitada yani diskida, gizli kan" tahlili yaptir. Acaba, kanamayla mi kaybediyosun sen bu demiri, yoksa barsaklarinda parazit, solucan filan mi var?
  • compadrito  (03.05.10 17:33:59 ~ 17:35:52) 
senelerce çektim. en sonunda doktor yüzüme karşı hakaret eder gibi, "hâlâ nasıl çay içebiliyorsun? bi de öğretmen olacaksın. nasıl bir anlayış bu" dedi ve bıraktım. neyi bıraktım? çayı.

kahvaltıda bir bardak dahi çay içersen, o peynirden, bilmemneden tek damla yarar alamıyorsun. sadece kahvaltıda ve bir bardak açık çay bile içsen, kurtulamıyorsunuz o demir eksikliğinden. budur.
  • lovemyself  (03.05.10 20:16:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.