[]

ne olacak bu dış hatların hali?

herkese selam. artık canımıza tak etti. annem koronavirüs süreci başladığından beri amerikaya ziyarete gittiği ablamın yanından dönemiyor. bütün kurtarma uçuşlarına başvurdu ama yolculuğa alınmadı. thy nin sistemde 10 hazirana uçuş görünüyordu ve bugüne kadar iptal edilmemişti bugün iptal oldu. kadının sağlık sorunları(dişi şişti apse yaptı kaplamalardan dolayı) var moral olarak iyice çöktü. 180 günlük kalış hakkı da temmuzda doluyor. 60 küsür yaşında kadın. ne yapacağımızı bilemiyoruz.

konsolosluk planlanan kurtarma uçuşu yoktur diyor. thy açıklama yapmıyor. sizce ne olacak bu durum?

sözlükte de bir başlık açtım ama ilgi görmedi bir-iki kişi pek alakasız entry girdi sadece. amerikada mağdur olan gelmek isteyip gelemeyen bir çok insan var ama bir gelişme yok. biraz da buraya içimi dökmek, fikirlerinizi öğrenmek istedim.

eksisozluk.com

 
16 Mayıs’ta Chicago’dan döndüm. Uçakta bir sürü yer vardı üstelik uçuş olan gün bile elçilikten mail aldık. Bu uçuşun biletleri anneniz gibi kısa süreli kalanlara öncelikli olarak satıldı. 3 Haziran’da yeni bir tahliye uçağı oldu Chicago’dan ve herkese açıktı bilet satışı. 16 Mayıs zamanında 4 şehirden tahliye yapıldı. Ondan önce de yapılmıştı. Muhtemelen tekrar tahliye uçağı olur. Elçilik twitter hesaplarını takipte kalın derim. Ek olarak, Abd Almanya uçuşları açılırsa Almanya aktarmalı deneyebilirsiniz. Aynı şekilde Toronto da açılacak görünüyor.


  • but that was just a dream  (06.06.20 01:37:45) 
moralini bozmak gibi olmasın ama amerika ile uçuşların başlaması için beklenen tarih eylül ayı.eğer corona tabloları hızlı bir şekilde iyiye giderse bu tarih öne çekilir ama şu an düşünülen tarih bu.haziran içinde bir kaç avrupa ülkesi başlıyor,sonra katar vs.eğer anneye avrupa yönüne bilet bulabilirseniz,ordan aktarma türkiye ye getirebilirsiniz.

Kalis haklariyla alakalı sorun etmeye gerek yok,bununla ilgili açıklamalar var.
  • duptıs  (06.06.20 03:55:47) 
Herkese mesajlar için teşekkür ederim. Annem aktarma dan korkuyor bende aktarmalı bilet alalım vs. Diyorum ben dil bilmem nasıl yaparım diyor.

Ya bu Chicago uçağı neden boştu bu nalet konsolosluk niye bizi sallamadı. Yine sinirlendim şimdi.
  • NightBringer  (06.06.20 08:54:02) 
Değerli Vatandaşlarımız,

Türk Hava Yolları (THY) tarafından, 10 Haziran 2020, Çarşamba günü, Los Angeles yerel saatiyle 16:00’da, Los Angeles Havalimanı’ndan İstanbul’a özel bir sefer (TK4906) düzenlenmesi planlanmaktadır.

THY sözkonusu seferin biletlerini, ABD’de bulunan tüm vatandaşlarımıza satışa sunacaktır.

Bahsekonu sefere sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de ikamet izni bulunanlar kabul edilecektir. Bu seferle ülkemize dönmek isteyen vatandaşlarımızın ve ikamet izni hamillerinin biletlerini aşağıdaki satış kanallarından biri üzerinden en kısa sürede temin etmeleri gerekmektedir.

• THY İnternet Sitesi: www.thy.com
• THY Çağrı Merkezi: (ABD: 1-800-874-8875 - TÜRKİYE: 4440849)

Bilet satın alma işlemine ilişkin olabilecek sorular için LAXINFO@THY.COM e-posta adresi üzerinden THY Los Angeles Ofisiyle temas edilebilecektir.

Uçuş günü COVID-19 belirtileri gösteren veya evvelce COVID-19 tanısı konulmuş olanların uçuşa kabul edilmeleri yolcu güvenliği bakımından maalesef mümkün olamayacaktır. Diğer yandan, yolcu beraberinde taşınma hakkı olan kabin bagajlarının, COVID-19 tedbirleri uyarınca uçuş kabinine alınmalarına müsaade edilmemektedir. Sözkonusu bagajlar “check-in” sırasında uçağa yüklenmek üzere işlem görecektir.

Saygıyla duyurulur.
T.C. New York Başkonsolosluğu
  • but that was just a dream  (06.06.20 10:16:07) 
Bugün gelen mail


  • but that was just a dream  (06.06.20 10:16:24) 
selam evet uçuştan gece haberimiz oldu ama los angeles çok uzak biliyorsunuz ki new yorka, washington dan, bostondan, falan olsa ablam arabayla gitmeyi dahi göze alıp götürecek annemi ama annem ingilizce bilmediği için tek başına aktarmalar vs yapmaktan korkuyor. yaşı da 60 yaş üzeri.


  • NightBringer  (06.06.20 10:38:24) 
size iş öğretmek gibi olmasın ama madem annenizin durumu bu kadar ciddi, ablanız da los angeles'a kadar eşlik etse ona uçakla?


  • del piero10  (06.06.20 10:53:58) 
ablam şuan da çalışamıyor(virüsten sebep iş yeri kapandı geri de dönmek istemiyor çünkü koronadan önce b1'den f1'e çevirim için başvurmuştu, başvururken bu süreç bitene kadar ülkeden çıkmaması gerektiği yönünde bilgi verilmiş). bu sebepten dolayı maddiyatta önemli. biz destek oluyoruz buradan amerikaya bir kaç aydır zaten. bu da güncel kurdan dolayı oldukça zor olmakta tahmin edersiniz ki.


  • NightBringer  (06.06.20 11:05:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.