[]

çamaşır kurutma makinesi hakkında

çamaşır asması toplaması günlük hayatta çok vaktimizi alıyor. ayrıca çocuk bekliyoruz ve bir adet kedimiz var. bu nedenle çamaşıra daha az vakit ayırmak adına;
1- bu makine kedi tüylerini vs. topluyor mu?
böyle bir rivayet var, kullanan arkadaşlar doğruluğunu teyit edebilirse sevinirim.

2- arçelik 3887 kty almayı planlıyorum. fiyat performans gözettiğim için bosch vs. çok pahalı kalıyor. bu modeli kullanan var mı? memnun mu? başkaca alternatif tavsiye eder misiniz?
ürünün linki -> www.arcelik.com.tr

3- çocuk odasından başka yerimiz yok, bu makinenin çocuk odasına konulması çocuk için zararlı olur mu?

vakit ayırıp cevap verecekler için şimdiden teşekkür ederim.

 
Arçelik 2772 kti kullanıyorum. B sınıfı olması sizi korkutmasın 20 tl. Fark etti faturada. Kedi tüylerini olduğu gibi topluyor. Ancak bu şekilde kurtuldum kedi tüylerinden. Makine bulunduğu odayı çok ısıtıyor bu yüzden çocuk odası sıkıntı olabilir bilemedim. Eksi yönleri de çamaşırlar ilk kullanımda çekiyor. Bu yüzden aldığımız kıyafetleri ya bir beden büyük alıyoruz ya da kurutmaya atmıyoruz. Evde kedisi olan herkesin sahip olması gerek.


  • cilekli krep  (05.06.20 23:53:12) 
selam, arçelik çalışanı olarak yorum yapayım. kurutucuları felaket şekilde ihraç ediyor şirket. fabrika kapasitesini 2 katına çıkardılar öyle diyeyim.

1- her çeşit tüyü, kılı topluyor kıl haznesinde.
2- ısı pompalı bir model aldıgın müddetçe problem yaşamazsın. ben 3 sene önce aldıgım en ucuz modelle hiçbir sorun yaşamadım çok şükür. çocuk oldugu için hacim işini düşün derim.
3- ses harici bi zararı olmaz. sesine ifrit oluyorum bu cihazın.
  • hemsta  (06.06.20 00:00:02) 
1. Kedili evin baş tacıdır kurutma makinesi; ben her şeyi atıp kurutuyorum ya da tazeleme seçeneği ile tüyleri topluyorum, mis gibi oluyor. Kurutma olmasaydı o tüy ile baş etmem imkansızdı.

2. Biz de çok pahalı bir model almamistik; beko'dan aldık, memnunuz gayet. Zaten sürekli kullandığım 3 program var, diğerleri olmasa da olurmuş. Pompalı olsa yeterli. B sınıfı olmasi da çok sorun değil soylenildigi gibi, ben ki her şeyi sürekli kurutmaya atıyorum; faturada 20-25 lira oynama yapmıştır en fazla.

3. Ses konusu biraz sorun olabilir; bu modeli bilmiyorum ama bizdeki bayağı sesli. Çocuk uyurken filan çalıştıramazsiniz.

Bunun dışında herkese her yerde kurutma makinesi öneren bir insan olarak; butcenize uygun olanini alın ve rahat edin diyorum.

Edit: bizim kullandığımız modelde koku sorunu yok, su gideri ihtiyacı da yok. Kurutmali çamaşır makinesinin dezavantajı hem çamaşır yıkayıp hem de aynı anda kurutamamaniz. Benim yarım günde isim bitiyor. İki üç arkadaşım başka sorunları da olduğu için kurutmalı makineleri satıp ayrı ayrı aldılar. Bir de çamaşır makinenizin üstünde yer varsa direkt ona da monte edebiliyorlar.

Çekme konusunda da biz birkaç tişört ve çorap dışında pek sorun yaşamadık.
  • fraise  (06.06.20 00:36:52 ~ 01:19:37) 
çamaşır kurutma makinesi tamamen gereksiz. yıkamalı kurutma makinesi almanız çok daha büyük bir kolaylık olur.
1-bende aşırı miktarda tüy döken bir kedi var. eşya kılıflarını (malum, tırnak meselesi) makineye atmadan önce bir kez fırçalarsanız gayet iyi sonuçlar verir, yoksa kapak çevresinde eldiven yapacak kadar tüy topaklanmış oluyor.
2-bu tarz ürünlerde en iyi marka miele. o da alınamayacak kadar pahalı. ben electrolux (italyan yapımı) kullanıyorum. hayat kalitem arttı. verilen her kuruşu hakediyor.
3-üretici yıkamalı kurutma (muhtemelen sadece kurutma için de geçerlidir) makinesini havalandırılmış alanlarda çalıştırın diye bir uyarı yapmış. çalıştığı zaman sesten öte çok belirgin ve kötü bir koku yayıyor. bu makineyi çocuk odasına koymak yapılacak çok büyük bir hata olur. muhtemelen su gideri de isteyecektir. eğer banyoda çamaşır makinesi varsa onu satıp bunu almak çok daha akıllıca olur.
  • tururo  (06.06.20 01:05:07 ~ 01:06:05) 
Modelini bilmediğim electrolux kullanıyorum. Koku yaymıyor ama o çalışırken banyo inanılmaz ısınıyor, bu nedenle ben olsam çocuk odasına koymazdım. Çamaşır makinesinin üstünde gayet iyi oluyor imkanınız varsa öyle yapın. Ayrıca çok ses çıkarıyor, belki benimki çok yeni olmadığı içindir.
Ayrı ayrı olmasını da ben olsam tercih ederim çünkü arıza yapsa ikisinden de aynı anda mahrum kalmak kötü olur.
Sadece kedi tüyü değil, saç sakal toz pamuklanma vs. ne varsa alıyor. Mesela nevresimlerin köşelerine içine biriken gri toz yumaklarını dahi alıyor. Banyo paspasının içinde biriken kılları da alıyor. Kesinlikle alın pişman olmazsınız.
  • megalomaniac  (06.06.20 03:30:11) 
Çocuk odasına kesinlikle konulmaz.


  • ikcı  (06.06.20 13:42:24) 
arçelik 3886 kt aldım, ilk kurutma az önce bitti. alet muhteşem. cevap veren herkese teşekkürler.


  • trajikomix  (08.06.20 23:09:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.