[]

dişlere lamine veneer kaplamak zararlı mı?

üst yüzeylerini aşındırıp lamine veneer yapmak kaçınılması gereken bir şey mi? tamamen estetik amaçlı.

kendi dişimiz elbette daha iyi ama bu ne kadar zararlı bir eylemdir. zirkonyum kaplamanın zorunlu olmadıkça kaçınılması gereken bir durum olduğunu biliyorum örneğin.


 
ne açıdan zararlı?
sağlık açısından sunni olan her şey zararlı tabiiki. görüntü olarak estetik ve psikolojik olarak yararlı mesela.

hekim değilim, laminem var.
  • jimjim  (05.06.20 20:33:39) 
@jimjim diş sağlığı açısından.


  • antikadimag  (05.06.20 20:34:27) 
yani yüzeyi aşındıran bi işlem.
işlemi yapabilmek için kabaca açıklarsak yüzeye zımpara yapılıyor, mineler tahrip oluyor.uzun vadede bu durum çürüme vs gibi olaylara açık kapı bırakır teorik olarak. ama iyi bakarsanız da korkunç problemler yaşayacağınızı sanmıyorum.
10 yıldan fazladır laminelerim var. yine yaptıracağım ama tamamen estetik kaygılardan. dişlerime iyi baktım, çürüğüm vs yok.
lamineyi de yine olsa yine yaptırırdım pişman değilim.
  • jimjim  (05.06.20 20:44:28) 
porselen laminatelerde veneerlerde sadece diş ön yüzü bikaç mm'lik aşındırılarak üzerine tırnak şeklinde porselen yerleştiriliyor. Sadece minede aşındırma yapıldığı için(dentine dokunulmadığı için) pulpal bir reaksiyon beklenmez.
Zinkonyum veneerlerde diş tüm yüzeylerinden küçültülüyor. Doku kaybı daha fazla oluyor.
Diş dokunuz genel anlamıyla sağlamsa zirkonyum yerine genelde laminate tercih edilir.
Laminateler çene kapanışınız sağlıklı değilse(bruksizm vs varsa) kırılabilir.
Daha da konservatif bir tercih olarak Kompozit veneer yapılabilir. Yani bildiğiniz beyaz dolgu dediğiniz materyal ile minimal değişiklikler yapılır dişlerde. Kompozit veneerin eksi yanı ise zamanla renkleşebiliyor ama ufak bir cilayla kolayca düzeltilir.
not:diş hekimiyim, dişlerimde minimal asimetriler vardı, kompozit veneer tercih ettim.
  • fingers of fury  (06.06.20 00:53:01) 
Kesinlikle kompozit veneer deneyin, cok memnun edecektir. Kendi dişinize hemen hemen hiçbir işlem inceltme olmayacak. 4-5 sene kullanırsınız, en az. İyi yapılmışsa. Sarardıkça polisaj(leke giderici işlem) yaptırırsınız tamamdır


  • Semi  (07.06.20 01:21:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.