[]

Kadıköy Tapu Müdürlüğü SMS Süresi

başka bir ildeki 2 adet arazinin satışı için bugün 09.35'te başvuru yaptık. mesaj gelecek dediler, sürece aşinayım mesaj gelir harc yatirir tapuya gider imza atarsın. sorun şu ki mesaj geldiği yok. aynı gün içinde hallolmasını beklemek fantazi sanırım. burada veya aynı binada (kadıköy veya ataşehir tapuda) tecrübeniz oldu mu? sms muhabbeti içn ne kadar beklediniz?




 
bu bilgiyi size vermiş olmaları lazımdı. genelde öğlene doğru sms geliyor tam öğle arasında para yatırma vs gerçekleşip geri koşturuyoruz.

bu saate kadar gelmediyse sistemde sıkıntı vardır. saçma sapan bir saatte gelir.
  • ozdek  (05.06.20 15:42:53) 
bilgiyi verdiler "sms gelecek" vs diye de, ben aynı gün gelir diye düşündüm. Düzce'de de satış yaptık aynı gün oldu. burada işler yavaş belki bilemiyorum. internette aynı şeyi merak edenleri gördüm ama cevap bulamdım. aynı gün işlem bitiremeyen çokmuş sanırım


  • samurai kajoshin  (05.06.20 15:48:14) 
hatta tkgm sitesine işlem no'yu girip sorgula diyorum "Sorguladığınız başvuruya ait işlem aşamaları bulunamadı" diyor, o derece şu an durum..


  • samurai kajoshin  (05.06.20 15:50:03) 
Tapunun o anki yoğunluğuna bağlı, standartı yok bu durumun. Aynı günde de olabilir, bikaç gün içinde de olabilir. Kadıköy de yoğun bir tapu olduğu için bugün bitmeyebilir. Sorun yoktur bence.


  • messor  (05.06.20 16:02:02) 
internetten başvuru kontrolünde numarayı girince başvuru gözükmüyor ondan sıkıntı yaptım :/


  • samurai kajoshin  (05.06.20 16:05:22) 
Bazen çat diye geliyor ama randevu saati 15-20 dk sonrası mesela, o gün gelmediyse ertesi gün gelir.

İşlemde eksik bir şey yoksa tabi, gerçi eksik bir şey varsa da sms ile bildirirler.
  • John Bloor  (05.06.20 17:01:09) 
İşleminiz 'Yetkili İşlem' olduğundan süreç uzamıştır. Taşınmazlar başka bir Tapu Müdürlüğünün yetki alanındaysa öncelikli olarak başvuru yaptığınız müdürlük sistem üzerinden taşınmazların kayıtlı olduğu müdürlüğe evraklarınızı göndererek yetki ister. Karşı müdürlük gönderilen evrakları inceleyerek (evraklarda herhangi bir sorun olmaması durumunda) yetkiyi onaylar. Akabinde başvuru yaptığınız müdürlük işlemi hazırlayarak size mesaj atar.
"Sorguladığınız başvuruya ait işlem aşamaları bulunamadı" diye gözükmesinin sebebi de karşı müdürlük onayladıktan sonra işlem aşamalarına başlanılabilmesinden kaynaklanıyor.
TKGM Web-Tapu uygulaması yeni yeni gelişen bir sistem ama onu kullanmanız zaman açısından daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
  • hayalhayal  (05.06.20 18:52:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.