[]

iş bankası sanal kart

ben neredeyse her internet alışverişim için sanal kart oluşturuyorum, kullanıp kapatıyorum. bazen 1 liralık işlem oluyor bazen olmuyor bazen yüzlerce liralık işlem oluyor.
banka bana kardeş, sen hayırdır bir yılda onbinmilyon kart açmış, sen bu kartlala ne yaptın der mi?



 
demez, sorun yok. kartla neler yaptigini biliyolar zaten.

sadece belirli bir sayida sanal kart acma hakkiniz varsa onu doldurduktan sonra kart acamazsiniz veya ucretli falan olabilir.
  • fakyoras  (05.06.20 11:31:17 ~ 11:31:38) 
öyle yapacağına sanal karta limit koysana. mesela 10 tl. harcama yapacagın zaman yükseltirsin. tekrar tekrar acmana gerek yok ki.


  • sizofren06  (05.06.20 11:34:06) 
yoo senelerdir aynı şeyi yapıyorum işcepte.


  • aynenbencede  (05.06.20 11:41:54) 
sadece harcama yapacağın zaman limit aktarmak daha kolay değil mi?


  • soulforge d  (05.06.20 11:43:35) 
banka bir şey demez de limit artırıp sıfırlamak daha mantıklı. ileride iade edeceğin bir ürün olursa ve paranın hesabına geçme aşamasında kart bilgisi bulunamadı tarzı bir durumla karşılaşabilirsin. belki asıl kartı baz alıyorlardır, onu bilmiyorum ama sadece alışveriş yapacağın zaman limit koymak daha mantıklı diye düşünüyorum.


  • Improbable  (05.06.20 11:52:04) 
Banka o kart numaralarının her biri için Visa/Master'a para ödüyor. Benim hatırladığım kadarıyla iş bankasında sanal kartı iptal edip yeniden çıkartmanın bir ücreti vardı(Kart başına 3TL gibi bir şeydi 4-5 sene önce) bu yüzden. Bir şey demez ama bu parayı alır sizde.

İptal edip yeniden çıkartmak yerine limit sıfırlama yaparak kullanabilirsiniz.
  • talasas  (05.06.20 12:01:47) 
Garanti bankasından yıllık oluşturulabilecek sanal kart limiti var, böyle bir şey varsa sıkıntı olabilir senin için bunun dışında banka da kullanımını hoş görmeyip bu hakkı elinden alabilir sanırım (düşük ihtimal).


  • atom karincanin torunu  (05.06.20 12:03:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.