[]

çorlu-istanbul 60tl

inanamadım. 15Tl'ydi hatta dönüş 1tl yapıyorlardı. 8tl'ye gidebiliyordun 3 yıl önce.

git-gel 120TL. inanılmaz. 5 gün işin olsa 600TL.

mayıs ayı ekstresine baktım sadece abur-cubura 900TL ödemişim.

çocuk falan yapmayın sakın. cidden. 20 yaşına geldiğinde alır karşısına sizi 'ya siz gerizekalı mısınız? ne bok yemeye beni yaptınız?' der.

cidden inanılmaz.

2300TL asgari ücretli 2 çocuk ile 4 kişi bu ailenin bir istanbul gezintisi yapabilmesi için gitgel masrafının 20TL olması lazım. 20TL yerine 240TL olduğu ve aradaki fark 12kat olduğu için asgari ücretinde 2300*12= 27.600TL olması lazım.

bilet fiyatı 60TL'de kalmak şartı ile asgari ücret ne zaman 27.600TL olur?

 
o zamanlar biteli çok oldu ya. en son 37 - 45 tl arasıydı, bileti aradım bulamadım bu dediğim fiyat ocak 2020 fiyatı

şu an 60 lira ve ben 60 lira olmasına şükrediyorum.

60 lira ama en azından optobüs var ayda yılda 1 defa gidebilirim diye teselli ediyorum kendimi.

hükümet zaten yasaklarla herkesin canını okudu, bayramdan sonra büyük bayram yapacağız, şöyle yapacağız böyle yapacağız bak yine sokağa çıkma yasağı.
  • hem şişko hem deli  (05.06.20 11:47:17 ~ 13:16:18) 
e çorlu'da yaşıyorsan neden istanbul'da 5 gün işin olsun?
aynı mantıkta antalya'ya yaşayanın da istanbul'da 5 gün niye işi olsun?

asgari ücretli 2 çocuklu ve çorlu'da yaşayan insan neden istanbul'a gezmeye geliyor? çorlu'da gezsin? tatile gitmeye parası yok desen neden asgari ücretle 2 çocuk yapmış? o değil niye tatile gitmeye ihtiyacı var ki? otursun evinde.

bilet fiyatını nasıl oldu da asgari ücrete oradan da 27600 tl ye falan bağladık? sümer sen misin?

not: bu cevap ağır ironi içerir. anlamayan olabilir diye yazma ihtiyacı doğdu..
  • ozdek  (05.06.20 12:38:21 ~ 15:43:54) 
çorlu istanbul türkiyenin en işlek günlük rotalarından birisi, binlerce kişi gerek servislerle, gerek otobüslerle gerek özel araçlarla istanbuldan çorluya işe gidip geliyor.

ayrıca silivriye kadar belediye otobüsü varken çorlu ile arası çok kısa olduğu ve istanbul içinden ulaşımın çok zor olduğu gerçeği var.

örnek: diyelim ki beylikdüzü taraflarında oturuyorum, önce esenlere gidip oradan bilet alıp, otobüse binip geri gitmem gerekiyor. dönüş de aynı çile.
  • hem şişko hem deli  (05.06.20 13:17:51 ~ 13:19:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.