[]

Konut kredisi ile ev aldıktan sonra

>>>Herkese iyi akşamlar, 10 yıllık konut kredisi ile ev aldınız diyelim. 3 yıl taksitleri aksatmadan ödediniz. Daha sonra taksitleri ödemeyecek duruma geldiniz.

Bu durumda ne oluor?

Ev bankaya mı geçiyor? Bankaya gectıkten sonra nasıl oluyor? Satılıyor sanırım banka tarafından. 3 yıllık ödediğiniz miktar ne oluyor? Evi alamamaktan başka maddi zararınız oluyor mu? Bilenler varsa aydınlatırsanız sevinirim.

 
ev bankaya geçiyor. ev satılmaya çalışılıyor. ödediğiniz para zaten borcunuzdan düşmüş oluyor. kalan için borçlusunuz yani. o da bütün masraflar ve borçlar düştükten sonra para artarsa bankanın oluyor ama banka zararda olursa yine peşinize düşüyorlar.

sicilinize işleniyor vs.

e ödediğiniz bütün parayı ve evi kaybetmiş oluyorsunuz. daha ne olsun?
  • ozdek  (04.06.20 23:22:15) 
Ödeyememe durumu başladığında evi kendimiz satıp tüm borcu kapatmakta seçenekler dahilinde öyleyse.


  • ırene adler  (04.06.20 23:34:12) 
Odeyememeyi hissettigin anda ! 90 gun dolmadan satmis olmalisin. Yasa var. 90. Gunde elkoyma baslar.


  • tunaktunaktun  (04.06.20 23:49:49) 
kredi borcu tamamlanmamış şekilde aldığınız evi biraz yavaş satın diğer türlü saçlarınız dağılabilir zira


  • ismailbüyük  (05.06.20 00:48:45) 
Kredi borcun bitene kadar ev bankanın. Yani satamazsın. Saçlar dağılır yani arkadaşın dediği gibi.


  • sorularimicinfeykhesap  (05.06.20 04:43:38) 
niye satılmasın yahu? nasıl bir günaha girdik ki 10 yıl bunu ödemek zorunda olalım?

www.hesapkurdu.com

3 yıl kredi ödedikten sonra sistemden çıkarsanız zarar mı yoksa kar mı edersiniz tahmin etmesi çok çok zor.

kira ödemiyor olmak artı. 3 yıl sonra ev daha da değerlenecek. aslında gerçekten değerlenmiyor tabi ama aldığınız fiyattan daha yükseğe satacağınız garanti. bu da bir artı.

en büyük eksi ilk üç yıl hayvan gibi faiz ödenmesi. 10 yıllık kredide ancak 26. ay faiz ve ana para ödemesi kafa kafaya geliyor. kira ödememe avantajı uçuyor bununla birlikte.

ekonomi önümüzdeki yıllarda kötü gitmeye devam ederse zarar etmeden çıkarsınız bence.
  • bruges  (05.06.20 05:40:33 ~ 05:43:47) 
Koskoca kirpi: verdiğin cevabın ilk paragrafı, kredi borcu olan evin satılamayacağı anlamına gelmiyor mu üstadım :)

Kredi borcunu kaparsan elbette satarsın.
  • saturn  (05.06.20 06:30:50) 
arkadaşların kavgasına bir son vereyim.

1 ev hipotekli olur. borcu ödemeden hipoteği kaldıramazsın. yani satış yapamazsın.

2 kim tanımadığı bir insanın ev borucunu baştan ödeyip sonra gidip tapu dairesine imza atmayı kabul eder?

-bu işin simsarları, fırsatçılar, değnekçileri 5 lira eden evi 3 liraya kapatmak isteyen insanlar.
- aile bireyleri veya çok yakın tanıdıklar.

bunun dışında kimse kalkıp da tamam ben evi çok beğendim, gidelim önce senin banka borcunu kapatalım sonra da imzaları atalım demez. ne malum senin borcu kapattırdıktan sonra basıp gitmeyeceğin? belki hesabında bloke var adamın yatırdığı paraya herhangi bir vazgeçme durumunda bloke konulacak?

hele hele böyle yer gök ev doluyken çok zor o işler yani.
  • hem şişko hem deli  (05.06.20 08:38:14 ~ 08:39:10) 
@koskoca kirpi, süreci genel olarak doğru anlatmış ama bir noktada hatalı o da evin bankaya geçiş süreci. ona da ben katkı sunayım, kabaca anlatayım:

kredilerinizi ödemediğinizde evinize icra gelir. yani bankanın el koyması gibi bir durum söz konusu değildir. icradan satışa çıkılır ve o icra süreçlerine bankanın avukatları/şube müdürleri de dahil olurlar. muhammen bedelin yarısıyla başlayan icra sürecinde, banka eğer evin çok ucuza gittiğini düşünür, kendisinin evi rahatça satabileceğini değerlendirir gibi sebepler varsa girer parayı öder (ödediği para da alacağına sayılır vs) evi üzerine alır. diğer türlü icradan satışı bekler, yapılan satış üzerinden alacağını alır.

diğer bir detay da, eğer ev borcunuzdan fazla bir tutara satılırsa borç+masrafların üzerinde kalan tutar size iade edilir.

Bankaların portföylerinde ev bulundurma limitleri vb olduğu için banka borcunu ödemeyenlerin hepsinin evini almaz asla.
  • re noreno  (05.06.20 09:46:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.