[]

Elektrik ve su bağlatma

Merhaba arkadaşlar,
Sıfır bir daireye hiç ev sahibi girmeden direkt kiracı alınacak. Bu durumda elektrik ve su abonelikleri ilk kez alınacağı için önceden ev sahibinin bir başvuru yapması gerekiyor mu? Yoksa kiracı ilk başvuruları yapıp aboneliği başlatabilir mi?



 
yazacaklarım, kiracı olarak gittiğim elektrik bayisinde sıra beklerken duvarda ki yazıları okuduğum sırada aklımda kalanlar;

ilk önce elektrik açtırmanız gerekiyor. daha sonra gelen kişi abonelik alacak. yani elektrik açtırmak başka işlem abonelik almak başka işlem ikisine ayrı para alıyorlar. büyük ihtimalle su da böyledir.
  • belkider  (04.06.20 23:40:17) 
müteahhit elektrik ve su projesini işletip ilk ücretini ev sahibi adına yatırması gerekli. sizin de kira sözleşmesi, tapu, numarataj, dask ile gidip ilk abonelik sözleşmesini yapmanız gerekli.

edit: gazda da aynı gazı döşeyen firma projeyi bildirmeli, ilk ücret yatmalı. sonrasında gaz şirketinin istediği evraklar iletilip abonelik ücreti yatmalı.
  • phonex  (05.06.20 01:12:01 ~ 01:13:32) 
Elektrik, su ve doğalgaz aboneliğinde ilk bağlantıda mal sahibinin ödediği bir bağlantı ücreti var.

Başvuru yapılıp bu ücretleri yatırdıktan sonra kiracı depozitosunu yatırıp abonelikleri üzerine alır.

Tabi bunlar yeni yapılan binanın iskanı varsa, yoksa bir süre tüm bina ortak kullanır zaten.
  • John Bloor  (05.06.20 11:53:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.