[]

Okulda plagiarism ile suçlanmak

merhaba, ben bir yabancı dil bölümünde son sınıf öğrencisiyim. karantina yüzünden midterm'lerimizi belli bir süre (50 dk) içinde word dosyasına yazıp pdf'e dönüştürüp moodle'a yükleyerek gerçekleştirdik. aldığım seçmeli bir derste, beni fazla tanımayan bir hoca, yüksek not beklememe rağmen bana çok düşük not vermiş, sebebini sorduğumda "verdiğin kağıtlarda tek bir hata bile yoktu, ingilizcen süperdi, çok şüpheli geldi bana bu durum, senin cümlelerin değil sanki" dedi. benim cümlelerim olup olmadığını nerden bildiğini sordum, çünkü daha önce yazdığım hiçbir şeyi okumadı. sırf derse ilgisiz gibi gözüken bir öğrenci olduğum için herhalde kendince böyle bir çıkarım yapmış. gönderdiğim metinleri hiçbir plagiarism checker programında kontrol etmediğinden eminim çünkü plagiarism filan yapmadım. hiçbir kanıt sunmadan beni sınıfta bırakıyor kadın. zoom dersinde tartıştık, sonra bir mail attım dün, ama cevap vermedi. internette bir itiraz dilekçesi örneği de bulamadım, ne yapacağımı bilmiyorum. tavsiye verebilecek olan var mı?




 
üniversitenizin nota itiraz ile ilgili bir prosedürü vardır.


  • fezagezgini  (04.06.20 15:25:48 ~ 15:26:05) 
fezagezgini +1

üniversitenizin yönetmeliklerini okuyun, kesin vardır.
  • austra  (04.06.20 15:38:27) 
hangi okul bu


  • sensible soccer  (04.06.20 15:52:43) 
okula maddi hata dilekçesi verin, verirken de bölüm başkanı ile görüşün, notunuzun düzeltilmemesi halinde cimer'e şikayet edeceğinizi, gerekirse idari mahkemeye gideceğinizi belirtin.

düzeltirler, düzeltmezlerse ÖNCE CİMER'e ordan sonuç çıkmazsa idari mahkemeye gidersiniz.

bunları yaparsam hocalar bana takar mı diye düşünmeyin, hakkını arayan öğrenciden çekinir hocalar, şimdi durduk yere başımı ağrıtmayayım derler, işinizi bile kolaylaştırırlar
  • yemrem  (04.06.20 15:54:59) 
okul hacettepe. dilekçe örneği diye aradığımda tıp fakültesi, yüksekokulların filan dilekçe örnekleri çıkıyor. ben edebiyat fakültesindeyim. baktığım bu dilekçe örneklerinde de altta danışman onayı, imza yeri var. sorun şu ki beni plagiarism ile suçlayan hoca aynı zamanda danışman hocam. fakat kendisiyle sadece yüzeysel iletişimim oldu şu ana kadar.

yönetmeliğe baktım, orada da "Öğrenciler akademik takvimde belirtilen sınav sonuçlarının ÖİDB’ye son teslim tarihinden itibaren bir hafta içinde
ilgili birime yazılı olarak başvurmak suretiyle sınav sonuçlarına itiraz edebilirler." diye yazıyor, ama bir dilekçe örneği yok.
  • fleur du mal  (04.06.20 16:02:18) 
Öğrenci temsilcinizle görüşseniz? Notuna itiraz eden öğrenci daha önce de olmuştur diye düşünüyorum, veya edebiyat fakültesindeki diğer bölümlerin temsilcilerine de sorabilirsiniz bence.


  • sys coyg  (04.06.20 16:08:49) 
illa sabit bir dilekçe formu olmasına gerek yok.

bölüm başkanlığına veya dekanlığa yazın dilekçeyi, bölümünüzün falanca numaraları öğrencisiyim, falanca kodlu falanca dersinin final sınavında dersin hocasının, sınavımı değerlendirirken sehven hata yaptığını düşünüyorum. sınav kağıdımın yeniden değerlendirilmesini istiyorum. gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.


gibisinden bir dilekçe yazıp sekreterliğe verin. başvurunuzun sümen altı edilmemesi için dilekçenizin işleme alındığına dair evrak kayıt numarasını isteyin. sonrasında yukarda yazdığım üzere bölüm başkanıyla görüşün
  • yemrem  (04.06.20 16:17:29) 
@cosmicstring hocam,

sayı almak için yazı işlerine gitmesi gerekiyor dimi ? netleştirmek için soruyorum.

öğrenci direk dekan ya da fakülte sekreterine verip, onlarda dilekçeni aldık okey demesinler.

Edit: duyuru sahibinin de yazdığı üzere, bazı ünilerde genel dilekçe şablonu var kutucuklardan dilekçe konusunu vs işaretliyorsun. öğrenci işleri de o formatta istiyor dilekçeyi. altta da danışman onay kısmı var.

aşırı saçma bir şey.
  • fezagezgini  (04.06.20 16:50:15 ~ 16:53:16) 
Bölüm sekreterliği dilekçe konusunda yardımcı olur. Dilekçeyi de danışmanınıza imzalatıp oraya verirsiniz. Danışmanınız imzalamazsa (ki imzalar çok kıl biri değilse) bölüm başkanına imzalatırsınız.


  • plutongezegendegilmi  (04.06.20 18:25:30) 
bölüm sekreterliğine gidip nota itiraz dilekçesi bırakacaksınız. her bölümde olur. itiraz kabul edilmez ise dava açacaksınız.


  • jangbogo  (04.06.20 19:02:29 ~ 19:02:40) 
Once hocaya mail atin ve itiraz daha sonra da cimer ve adli sureco baslatacaginizj soyleyin, once size bilgi vermek istedim diyin. ( bunlari tehdit dili ile yazmayin tabii ) daha sonra da bolum baskani ile gorusun ve itiraz surecinizi baslatin.

Sakin ezik durmayin, ezik durursaniz daha cok ustunuze gelirler, baktilar kararlisiniiz, sizden sonra hoca da check edecektir zaten, bir sey bulamaacagindan olayi kapatacaklardir aralarinda.
  • oscar  (04.06.20 19:10:37) 
@plutongezegendegilmi

bana bu olayı yapan danışman hocam zaten ne yazık ki.
  • fleur du mal  (04.06.20 19:48:22) 
hocanıza itiraz edeceğini söyleyin +1

www.mtb.hacettepe.edu.tr

MADDE 28 – (1) Öğrenciler akademik takvimde belirtilen sınav sonuçlarının ÖİDB’na son teslim
tarihinden itibaren bir hafta içinde ilgili dekanlığa/müdürlüğe yazılı olarak başvurmak suretiyle sınav
sonuçlarına itiraz edebilirler.

öğrenci işlerine ulaşıp mail/telefon. uzaktan eğitimde nasıl itiraz edeceğinizi sorun.


Ankara'da olsanız bile üniversite sizi almayabilir. Şehir dışındaki öğrenciler için mutlaka itiraz ile ilgili online bir çözümleri vardır.

bazı üniversiteler dilekçeleri online gönderiyor siz danışmana imzalatıp taratıyorsunuz danışman dekanlığa iletiyor. eğer öyle bir şey varsa, danışmanınız üzerinden göndermeniz gerekebilir. danışmana söyleyin. aynı hoca imiş. reddederse reddetsin. en azından prosedüre uymuş olursunuz.

reddederse bölüm başkanına sorabilirsiniz.
  • fezagezgini  (04.06.20 20:02:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.