[]

Bulut fotoğraf-video-dosya depolama yöntemleri kullanan var mı aranızda?

Bir sistem kurmaya çalışıyorum.
Var olan ve her gün tabletle çekilecek 30-40 fotoğrafı arşivlemeliyim.
Hem orjinallerini hem de işlenmiş hallerini.

Bunları bir yerde depalamalıyım belli telefon, tablet ve pc lerde de görebilmeliyim.

Yüklediğim dosyaları fotoları vb. hemen senkronize etmeliyim.

Google fotoğrafları kullanıyorum memnun kalmadım hiç.

Tablette bir şey siliyorum, google fotoğraflarda kalıyor ama.

Bir de telefonumda google fotoğrafları açtığımda kendi fotoğraflarımı da görüyorum, tabletten geçenleri görmem için her seferinde çok aşağılar kaydırmam gerikiyor ekranı.

Nasıl çözebilirim?

 
Google fotoğraflarda kendi galeri uygulaması ile değil Google photos ile silince her yerden silinir.
Tablette ayrı bir hesap kullanırsanız öyle ayırmak Daha rahat olur fotoğrafları

  • kisa  (04.06.20 10:45:58) 
Tablette ayrı hesap, telefonda da hem telefon hem de tablet hesabı yüklenirse Google photos ta çok rahat tablet hesabına geçiş yapılabilir


  • kisa  (04.06.20 10:50:03) 
Google fotoğraflar çok kullanışlı bu konuda aslında. Ayrı hesap yukaridakilerin dediği gibi daha işlevsel olabilir.
Ben microsoft one drive kullanıyorum bir süredir. Google fotoğraflara göre çok işlevsiz geliyor bana.

  • allah yazdiysa bozsun  (04.06.20 11:05:41) 
bu iş google photos ile yapılır.
yaptığınız hatalar:
-yeni bir hesap açın.
-tabletten sileceğiniz fotoları google photos uygulaması içinden silin.
-albümleri kullanın. gün gün albüm oluşturabilirsiniz ama gerek yok çünkü tarih etiketi olacağı için çok güzel bir şekilde görebilmeniz lazım.

orjinal derken sınırsız alan orjinaller için geçerli değil. 10 mp e kadar sıkıştırır. tablet için yeterli olsa gerek. işlenmiş fotoları da uygulamadan işliyorsanız ayrı kaydetme ya da üstüne kaydetme opsiyonu sunar.
  • ozdek  (04.06.20 11:33:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.