[]

Dondurma alıyor musunuz?

Sabah sabah derdimi opebilirsiniz tabi (son derece haklısınız), anneee artık dondurma alalım diye uyanan 4 yaşındaki kuzuya açık dondurma almak riski değil mi? Pandemi başladığından beri hazır pişmiş vs gıda almadık hiç, bunu isitamayiz da nasıl yapsam? Kapalı dondurmalar da dondurma değil :( illa külah olsun istiyor

Çok mu riskli ne dersiniz? Lokasyon İstanbul oğlanın çok ciddi bağışıklığını baskılayan metabolik bir hastalıgi var bir de deliren annesi ;)


 
Marketlerde kapalı kutuda külah satılıyor. Bir de kiloluk dondurma aldınız mı.. al sana evde külahta dondurma


  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (04.06.20 08:46:45) 
Gerçek külah istiyor :(


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (04.06.20 08:53:19) 
bir suru saglikli dondurma tarifi var cok da basit yapilisi, onlardan yapsaniz hatta belki ikiniz birlikte? guzel bir aktivite de olabilir hem?


  • in vino veritas  (04.06.20 08:54:07) 
Yaptık ama istemiyor sevmedi pek dün uzun zaman sonra kontrollü dışarı çıktık orada gördü yine aklına geldi


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (04.06.20 08:56:06) 
Valla biz pandemi süresince mahallemizin bildiğimiz dondurmacisindan aldık yedik bir sorun olmadı. Külah yoktu tabi.


  • temasettin  (04.06.20 08:57:43) 
@uzun kulak

Dediğim gibi marketlerde külah da satılıyor. Migrosta falan bulursunuz.
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (04.06.20 09:08:04) 
madodan alırdım.


  • sutlu nescafe  (04.06.20 09:21:07) 
Dondurmanin kulaha konma ve size verilme asamalarini dikkatle izleyerek, oksurme, hapsurma ya da kulaha pis ellerle dokunulmasi gibi bir durum olmazsa, alabilirsiniz sanki. Ben de bu konuda 4 yasindaki kuzunuz kadar dertliyim:)


  •   (04.06.20 09:26:21) 
kizimda cok seviyor, bu surecte evde yaptik hep; ancak yavastan disari cikmaya basladik ve mahallemizdeki butik dondurmacinin acildigini gorunce o gun 2 kez gittik :) 3.5 yasinda hemen hemen, sorun etmedik cok fazla (bildigimiz bir yer oldugu icinde)


  • sweetoffice  (04.06.20 09:52:24) 
kartal'da bi top dondurma diye bir yer var oradan aldım. gerci aldiktan sonra pisman oldum. dolaba attım ara ara yiyorum.

adam eğilip kutulardan alırken nefesi hem kutulara hem koyduğu yerlere gidiyor.
  • tabudeviren  (04.06.20 10:05:33) 
bimde 1 tane dondurma var, yıllardan beri sadece onu alıyorum ve acayip güzel. denemediğim sorbe kalmadı bu acayip ama böyle ne çok tatlı, ne çok tatsız, sanki meyvalı yoğurt ayarında ama denemenizi isterim.

pbs.twimg.com

ayrıca dünya değişime giriyor, sizin ufaklık da alışsın artık.

dondurma külahı da satılıyor marketlerde.

virüsleri dondurarak sakladıklarını öğrendiğimden beri tırsıyorum ben soğuk şeylerden.

ayrıca cornet tarzı da bir sürü seçenek var. cornet sevmeyen çocuk olur mu bilemedim.
  • hem şişko hem deli  (04.06.20 10:11:22 ~ 10:13:44) 
migros eve dondurma getiriyor


  • aslindasorunumpsikolojik  (04.06.20 10:34:17) 
biz kulahı karton kutuda paketli alıyoruz. normal paketli dondurmayı üstüne koyuyoruz. yaş 3bucuk :) külah marketlerde satılıyor kutu içinde.
www.google.com

dondurma da üstünde dondurma yazanlardan alın dikkat edin.
  • sizofren06  (04.06.20 10:59:51) 
Marketlerde Seyidoğlu ve Koska külahlar var, kapalı paket. İnsan boş bile yer, açıkta satılanlar kalitesiz.

Paket dondurma alın, abidik gubidik karışımlara girmeyin, sade ve kakaolu olan kaliteli bir marka alın ve evde kaşıkla koyun külaha. Ben kendim hep böyle yapıyorum.
  • John Bloor  (04.06.20 11:16:36) 
4 yaşında ya. al bir algida kornet geç. alışır. beğenmezse de çok sorun değil süt ve şeker zaten bir kaybı yok. bunu kıdemli bir baba olarak yazıyorum.

kızarmış dondurmaya alıştırabilirsin illa ısıtmak istiyorsan hehe.
  • ozdek  (04.06.20 11:40:57) 
2.mesajim olacak ama cocugu (bebegi) olmayanlar ne guzel al bir dondurma ya da kulah gec demisler :)

arkadaslarin al dedigi algida vb. markalarin icerigine ve ustune bir bakin, milyon tane katki maddesi var, ve dondurma bile yazmiyor kutularinda :)

not: sadece dondurma degil aldiginiz her seyin lutfen icerigine bakin! bu konularda bilginiz yoksa da kliktag diye bir uygulama var onu indirip barkod okutun lutfen!
  • sweetoffice  (04.06.20 12:12:34) 
Alin, bir sey olmaz, zaten maskeyle calismalari gerekmiyor mu?
Burada butun bebeler dondurmayla geziyorlar artik

  • kuehles blondes  (04.06.20 12:24:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.