[]

Hiçlikten var olmak

Evrendeki pozitif enerji ile negatif enerjinin birbirine denk olduğunu ve big bang'in bu simetrinin bir şekilde bozulmasıyla meydana geldiği söyleniyor. İlk bakışta kulağa oldukça ilginç ve mantıklı gibi gelse de tahayyül etmesi epey zor bir olay. Bu konuda önerebileceğiniz kapsamlı bir araştırma veya teori var mı? Açıklayıcı bir şeyler arıyorum.




 
İzlemediyseniz: youtu.be

(bkz: sicim teorisi)
(bkz: paralel evren teorisi)
  • Unde bach canim  (04.06.20 02:03:38) 
hocam geçmişte geriye gittiğinizde eninde sonunda önünüzde 2 seçenek kalıyor.

1) ya madde ve/veya enerji - sonsuzdan itibaren vardı ve varlık sebebi kendisi idi
2) yada Allah - sonsuzdan itibaren vardı ve varlık sebebi kendisi idi

bu ikisi dışında bir ihtimal yok. ben şahsen bilinç sahibi olduğumdan, Allahından bilinç sahibi olduğunu varsaydığımdan 2. seçeneğe inanıyorum.

bilinç sahibi olmayan madde ve enerjinin (madde=yoğunlaşmış enerji) kendi kendisinin - sonsuzdan itibaren varlık sebebi olabilmesi bana mantıklı gelmiyor.

ayrıca sadece 1-2 kg gelen, yoğunlaştırılmış enerji yığını beyninde bilinç sahibi olabilmesini sadece 2. seçenekle açıklayabiliyorum.

maddenin varlık sebebini nkendisinin olması bilimsel metodlarla ispatlanabilir değil. bu konu inanç konusu insanlık için. adı üstünde bilimsel ispat olmadan inanmay yada inanmamak.
  • aslindasorunumpsikolojik  (04.06.20 10:44:13) 
@aslindasorunumpsikolojik
Evrenin işleyiş mekanizması Basit yapılıdan > Karmaşık Yapılıya şeklinde ilerliyor. Enerji bilinen en basit form ve ilk form olması hiç şaşırtıcı olmaz. Fakat tanrı dediğimiz şey teoride bilinen en karmaşık yapı, ilk form olmasının hiçbir mantıklı açıklaması yok. Bu bile başlı başına tanrının var olmadığının kanıtıdır. Inanç meselesi olduğunu düşünmüyorum.

  • fobfilm  (04.06.20 13:08:17 ~ 13:14:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.