[]

Zeytinyağı ve kedi

geçen bi yerde okudum kedinin mamasının üstüne biraz zeytinyağı dökün, hem mamayı yumuşatır hem kedinin tüyünü parlatır diye.

toplamda haftada 1 çay kaşığını geçmeyecekmiş. Bendeniz de araştırmadan etmeden yarım çay kaşığı döktüm kuru mamanın üstüne. Normalde her şeye burun kıvıran kedi afiyetle yedi ama içime de kuşku düştü. Ne alaka zeytinyağı ve kedi ya?


 
Bazi kediler zeytinyagina bayiliyor. Teyzemler su kabinin yanina bir de zeytinyagi kabi koyardi, su icer gibi zeytinyagi icerdi hayvan.

Sonra obez oldu tabi kedi :)
  • crown  (03.06.20 18:27:52) 
doğrudur denenmiştir geçerlidir faydalıdır.


  • phonex  (03.06.20 18:30:51) 
omega 3'lü balık yağı falan veriliyor tüy sağlığı için.
kediye zeytinyağı verilir ama kabız olduğunda.
mamayı yumuşatması da iyi bir şey değil, mamanın sert olması diş taşı oluşumu açısından kediye faydalı.
tüy parlatmasıyla ilgili de ilk defa öyle bir şey duyuyorum.
belki ben bilmiyorumdur.

kedinizi iyi bir mamayla besliyorsanız tüyü için ekstra bir şey vermenize gerek yok.
zeytinyağının kedinin sağlığına zararı olmaz, ama her gün yarım çay kaşığı verirseniz ishal olur.
o yüzden kabız olmadıkça vermeyin derim.
  • blatta hiberna  (03.06.20 18:35:22) 
bizimki cok cabuk kabiz oluyordu (n&d mama yedigi donemlerde ozellikle, sonrasinda pro plana gectik); veteriner haftada 1 cay kasigi kadar zeytinyagi verirseniz bagirsak calismasina iyi gelir demisti, sahiden de geldi. Simdi haftalik vermesem de kabiz oldugunda veriyorum, bayagi iyi geliyor. Onun disinda bir faydasini bilmiyorum ben. Tuylerin biraz genetik de oldugunu dusunuyorum, bizimkine ozel bir sey yapmasak da gayet paril paril tuyleri.


  • fraise  (03.06.20 18:54:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.