[]

netbook'ta sata 3 desteği olup olmadığını öğrenme

Asus Eee PC 1000HE marka bir netbookum var, hızlandırmak için ssd almayı düşünüyordum ancak ssd’lerin bilgisayarı hızlandırması için anakartın sata 3’ü destekliyor olması gerekiyormuş. Destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenebilirim?




 
ssd takabileceğiniz sata port olmayabilir o cihazlarda.
hafıza kartı benzeri bir modüle yazıyordu diye hatırlıyorum.

  • angelofdeath  (03.06.20 16:21:09 ~ 16:21:24) 
hocam
sata desteklese yeter
160 gb hdd var onu bir cikartabilirsen sata mı söyleriz

2. olarak ram düşük biraz
işlemci de cok iyi degil
ssd takarsan kullanılır

ama iş yapacaksan
değiştirmeyi tavsiye ederim
  • kingcyrax  (03.06.20 16:26:17) 
hocam elimde asus'un benzer bir modeli var elimde (1015 sanırım). ek ram ve ssd taktım buna ama performans açısından çok da bir fark göremedim açıkçası. zira cihazda asıl bottleneck sorunu işlemciden kaynaklanıyor anladığım kadarı ile. o yüzden hiç boşa masraf yapmayın bence.


  • shadowfollower  (03.06.20 17:02:25) 
sorunun cevabı değil biliyorum ama netbook artık o kadar ölü bir platform ki şarj etmek için kullandığınız elektriğe dahi yazık. ucuz bi ikinci el bakmanız daha mantıklı.


  • celeron 300a  (03.06.20 23:55:00 ~ 23:55:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.