[]

İnternet alışverişi hk.

İnternetten alışveriş yaparken hangi siteleri daha çok tercih ediyorsunuz? Tercih etme sebebiniz nedir?




 
internetten alışveriş konusunda takip edilmesi gereken kurallar silsilesi şöyle,

hepsiburada, trendyol, n11, amazon.com.tr gibi siteler hem pazaryeri olarak çalışıyorlar hem de bizzat kendileri ürün gönderimi yapıyorlar.

1. kural: mümkünse satıcısı sitenin kendisi olmayan bir ürünü almıyoruz.

2. kural: eğer ürünü sadece pazaryeri mağazalarında bulduysak bu sefer diğer sitelerdeki pazaryeri satıcılarını da kontrol ediyoruz eğer amazon.com.tr'deki bir mağaza satıyorsa hiç fiyata bakmadan amazon.com.tr'deki satıcıdan alıyoruz.

3. kural: amazon.com.tr'de ürün yoksa, o ürüne gerçekten ihtiyacımız var mı diye tekrar düşünüyoruz.

4. kural: hala ihtiyacımız olduğu konusunda eminsek diğer mağazalardaki satıcıların puanlarını ve yorumlarını inceliyoruz, en uygun olanı seçiyoruz ve "allah'ım niyet ettim ben bu ürünü almaya sen benim yüzümü kara çıkarma" diye başlayan sipariş duasını okuyarak satın al tuşuna basıyoruz.
  • aziz dostum jack  (03.06.20 13:38:20 ~ 13:42:00) 
n11, trendyol, hepsiburada, gittigidiyor. bunların daha güvenilir ve daha kurumsal olması nedeniyle.


  • sizofren06  (03.06.20 13:42:44) 
En başta amazon. Sonra satıcısı Hepsiburada ise Hepsiburada sonra gittigidiyor, n11 ve Trendyol. Pc parçaları için qp de güzel. Fiyat makulse yorumu iyi olan başka sitelerde olabilir ama sayıları çok az. Üsttekiler güvenilir ama hb ve Trendyol için satıcıya soru sor kısmı kapalı olması çok büyük eksi.


  • Topalordek  (03.06.20 14:53:48) 
bu son zamanlarda n11'deki şikayetleri gerçekten şaşırarak takip ediyorum.

eskiden gittigidiyor'un tekel olduğu zamanki alışverişlerimi saymazsak son 3 senede hep n11'i kullandım, hiç de sorun çıkmadı yani. garip.

gerçi amazon gelince ona döndüm ama onunla da ilk tecrübem pek iyi olmadı. 500 küsur liralık bir akülü matkap almıştım, 20 liralık bir board game gönderdiler. iade sürecinde falan ürünün fiyatı arttı tabii. canlı yardıma derdimi anlatınca sorunu çözdüler, pahalanan fiyattan tekrar sipariş verdirip aradaki farkı hediye kartı olarak "iade" ettiler.

soruya gelecek olursak, güvenilir olması ilk tercihim kısaca.
  • chezidek  (03.06.20 19:53:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.