[]

canon eos m6 mark ii vs sony a6400

merhabayın, bir kamera alacağım. kullanım amacım ticari bir iş yapmak, fotoğrafçılık vs. olmayacak. fotoğraf kompozisyonlarını öğrenebileceğim, öğrendikten sonra da bir kenara atmayacağım bir makine almak istiyorum. kısa film çekmek, ucundan kıyısından sinemaya bulaşmak istiyorum. aynasız dünyasındaki gelişmelerden haberdar olduktan sonra dslr fikrini komple kaldırdım attım. yüzlerce inceleme videosu, onlarca mesaj-mail fasilitesinden sonra yine de kararsız kaldım.


7000 civarı bir bütçem var. ilk başta m50 yapıştırıp geçecektim fakat croplu 4K olayı baya canımı sıktı. 1.6 üzerine ekstra crop kısa film işlerinde canımı çok sıkar diye düşündüm.

iki cihaz arasında temel fark sony'nin 1.5 canon'un da 1.6 croplu olması. sony'nin 24megapiksel canon'un ise 32megapiksellik bir sensörü var. bu 32megapiksel büyük bir avantaj mıdır anlayamadım. (yabancı forumlarda renk aralığının sonye göre çok daha iyi olduğu söyleniyor.) son olarak sonylerin lensleri canona göre daha pahalı. şu aşamada kit lens dışında bir lens alternatifim olmadığı için bunu şu an düşünmüyorum.

2 haziran 2020 itibariyle canon eos m6 mark ii'nin fiyatı 7400 lira civarı.
yine sony a6400 de türkiyede 8500 liraya bulanabilmesine rağmen sony'nin türkiye fiyat politikasından ötürü bir arkadaşıma yurt dışından 7200 lira civarına getirteceğim. canon'un vizörü bodyde değil, aparat olarak takılıyor. o da fiyata dahil. napayım ne alayım?

 
üç tercih hakkım olsa üçünde de Sony derim.

* imza A9MKII kullanıcısı.
  • ismailbüyük  (02.06.20 23:57:00) 
ben ikisini de almaz, aynı bütçede ikinci el a7 serisinden yeni bir model kovalardım(modeller çok coştu o yüzden direkt önerim yok benim). ilk alacağın ürün ve bu işi ciddileştireceksen sana yetmeyecek her halükarda. o yüzden sıfır almaya gerek yok, daha çok şey yapabileceğin bir makine olursa öğrenme sürecin hızlanır.

illa ikisinden biri diyorsan ben sony alırdım çünkü eye oto focus gibi iş videoya gelince gimmick'ten ziyade faydaya dönücek irili ufaklı özellikleri var. renk aralığı dediğin şey önemli ama sen video işine kısa film odaklı giriyorsan ham çekip düzenlemek zorundasın. bu sebeple s-log ve c-log olarak araştır iki kameranın yapabildiklerini.

ayrıca kısa film çekeceksen kameraların ekranları yetmiyor, harici monitör alman lazım. vizördü falan o yüzden önemli değil.

muhtemelen overall özellikler arasından karşılaştırmalara baktın ama işin içine kısa film girince farklı dinamikler daha ağır basıyor. panasonic'in gh modelleri bir ara revaçtaydı çok bu alanda, sinema öğrencilerine önerilirdi, bilmiyorum şimdi ne durumdalar. sen de güncel önerilerden gidebilirsin, sinema öğrencilerine önerilen kameralar gibi kısa film odaklı aramalarla.
  • Bruce  (03.06.20 00:05:10 ~ 00:07:47) 
Amator kullaniciyim, M50'yi gec hocam. Alip ertesi ay sattik. Bi ise yaramaz.

6d vardi zamaninda acaip memnundum.

Simdi arkadasta sony a7ii var. Kullandim biraz ama niyeyse isinamadim. Benimki teknik ozelliklerden ziyade makinenin verdigi hissiyat.

Canon'la cektigim seyler hep daha guzel geldi bana. Simdi alacak olsam 6d mark ii alirim. Tamamen bu hissiyattan dolayi :)
  • brkylmz  (03.06.20 08:21:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.