[]

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

>>Selamlar, bu belge e devletten alınıyor mu? E devletın bir nüfus kayıt örneği verdiğini hatırlıyorum ama vukuatlıdan emin olamadım. Resmi bir kuruma vereceğim.


İkinci sorum:Annem vefat eden dedem ve annanem için veraset ilamını nerden ve nasıl alabilir?

 
Belki de e devletin verdiği nufus kayıt örneği zaten vukuatlıdır, bu vukatlı kısmı eskiden kalma bir alışkanlık olabilir. Değilse nufus müdürlüğüdür alabileceğiniz yer sanırım.

İkinci soru ise mahkeme veya noterden alabilirsiniz, tabi kısa bir süre içinde bu kaide değişmediyse.
  • John Bloor  (02.06.20 18:31:22) 
evet alırken soruyor, "vukuatlı olsun mu?" diye seçenek var.


  • aziz dostum jack  (02.06.20 18:31:59 ~ 18:32:20) 
veraset ilamı eğer daha önce mahkeme açıldıysa sistemde görünüyor. uzun zaman önce vefat edildiyse göremeyebilir.

veraset ilamı mahkemeye başvurarak ya da noterlerden çıkarılabilir.
mahkemede cüzi bir cüret alıyorlar. noterler ise ona göre daha güzel bir ücret alıyorlar.

çıkarırken en az 3 tane + ev/araç sayısı toplamı kadar alın. yani 3 ev varsa 5-6 tane alın en az. fotokopi motokopi kabul etmiyor bazı kurumlar. tapuda da taratılırsa ihtiyaç olmuyor ama bizimkini tarayamadılar vs..
  • ozdek  (02.06.20 18:51:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.