[]

Beyoglu Hk. Kamuoyu Arastirmasi

En iyi bildigim koordinat olmasi nedeniyle benzerlerinden farkli bir Beyoglu sitesi yapmayi dusunuyorum. Aklimda bazi fikirler var ve sizlerin de varsa sormak istedim: Istanbullu olun ya da olmayin, az bilin ya da cok, kisisel olarak Beyoglu hakkinda hangi bilgilere, neye ihtiyac duyarsiniz/ duyabilirsiniz? Onerilerinizi paylasirsaniz mutessir olacagim. Tesekkur eder, iyi geceler dilerim.




 
*öncelikle beyoğlu'nun o eski istişamlı foto.larına ulaşmak isterdim
*en bilindik cafelerine,restorantlarına v.b yerlerinde önceliğimin olucağı bir kartım olmasına ihtiyaç duyardım
*varsa gizli saklı kalmış yerlerin keşfedilip bize deşifre edilmesini isterdim
*beyoğlu ile ilgili eski hikayeler olaylar olabilir mesala atlas pasajının eskiden ahır olarak kullanıldığı gibi böle güsel hoş bilgiler olabilir.

umarım isteğine karşılık verebilmışımdır kolay gelsın
  • imparatorolmayikolaymisandin  (09.10.07 23:24:01) 
butun cafelerin, barlarin kolay tariflerini isterdim ben.

yani bilmemne sokak , bilmemne no yerine,

mc donaldsin solundan gir sari tabela,
asmali mescide girince ayakkabicinin bir sokak sonrasindaki kucuk bar,

vs. gibi..
pratik olalim.
  • la traviata  (10.10.07 00:27:40) 
istanbulda bile değilim ama mekanların menülerinin fotoğrafını çekip koyabilirsin. hatta menü güncellemesi için mekan sahibine bir modül yazabilirsin.

bu hafta işte bu stickerı götürene şu mekanda %5 indirim şeklinde kampanyalar düzenlemeye çalışabilirsin.

benim gibi turistler için mekanların içinin dışının fotoğrafını çekip koyabilirsin.

kolay bulunması açısından kroki çizebilirsin.
  • kimlanbu  (10.10.07 01:59:47) 
sanırım googlemap tüm beyoglunu indexlemiştir, biraz ugraştırsa da güzel bi çalışmayla mekanları googlemap üzerine oturtabilirsin.
biz de yolda yürür gibi evimizden yolumuzu bilir öyle gideriz bilmedigimiz mekanlara.

  • alwaysdrunk  (10.10.07 02:07:48) 
mekanın eski müdavimleriyle görüş eski beyoğlunu anlatsınlar ve bunu roportaj olarak yayınla. geçen hafta bi takside muhabbet oldu adam neler neler anlattı yanımda ses kayıt cihazı olsa kaydederdim :) istiklalin en ünlü ve eski ayakkabıcısından kimlerin ne zaman oraya geldiğine kimin neci olduguna.. bu tür kişilerle görüşüp pek kimsenin bilmediği şeyleri siteye eklersen farklı olur diye düşünüyorum. tarihi bitmez beyoglunun. biz de bişeyler öğrenmiş oluruz.ha bir de bi yerlerden sunay akın'ı bul onunda fotosunu koy siteye :p


  • nihilanth  (10.10.07 03:23:39) 
- kafeler, barlar, gece klüpleri yanı sıra beyoğlu'nda bir sürü galeri, araştırma merkezi, kütüphane, konsolosluk da mevcut. bunların yerleri, nasıl yararlanılacağı bilgisi çok işe yarardı.
- ayrıca kaçış mekanları, gözden ırak ama gönle yakın ferahlama noktaları tüyosu da verilebilir. mesela artık pek gözden uzaklığı kalmadı ama galatasaray'da danışman geçidindeki mustafa amca'nın çay ocağı gibi... yeme-içme-eğlenme mekanı ayrımları da kalabalık piyasa mekan-sakin sessiz mekan tarzında alternatif şekilde sunulabilir.
- beyoğlu'nda iğneden ipliğe bulunmayacak şey yok. seri üretim yapanlardan çok özellikle el üretimi yapan ayakkabıcı, terzi, takı atölyesi, dövmeci, piercingci gibi dükkanlar tanıtılabilir.
- sanat tarihi-mimarlık tarihi açısından beyoğlu'ndaki binalar anlatılabilir.

kolay gelsin :)
  • zen spider  (11.10.07 04:34:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.