[]

Üniversitede herhangi bir dersin sınavında

Diyelim ki tek soru var ve yorum yapılacak bir soru. Tek bir doğru cevabı yok yani sorunun. Bir öğrenci boş kağıt verse ve hoca da o kağıda 100 verse, diğer öğrenciler hocayı dekanlığa şikayet etse, dava açsa hoca haksız mı bulunur yoksa “bu soruyu cevapsız bırakmak şu şu sebeplerden ötürü soruya doğru cevap niteliğindedir” vs diyerek haklı bulunabilir mi?

Afaki bir soru olduğunu biliyorum, görüşlerinizi merak ettim.


 
eğitim sisteminde çok çok uç noktalar dışında kağıdı boş verip puan almak gibi bir durum yok. sınav, adı üstünde.. öğrenileni ortaya koyma şekli üzerindeki bir sistemde eğer boş kağıt vermek doğru cevap niteliğinde olursa bana kalırsa hoca haksız bulunur.


  • foolrules  (02.06.20 17:22:11 ~ 17:22:30) 
Boş kağıt vererek cevap verip vermediği tespit edilemez. O yüzden hoca haksız sayılır.

Ben bilmediğim için boş verdim diyelim. 100 almış olacağım. Hoca nereden bilecek doğru cevabın boş kağıt vermek olduğunu düşündüğüm için boş kağıt verdiğimi?

En kötü ihtimalle bir kelimelik bir cevap olması gerekir bence.

Bu arada ben birinci sınıfta böyle efsane bir sınav kağıdı ile karşılaşmıştım. hoca bize bi kitabı okumamızı ve final sınavının bu kitap ile ilgili olacağını söyledi yarıyıl başlangıcında. kitap: The Goal (Amaç)

Sınav sorusu: What is the goal? / Amaç nedir?

Herkes roman yazdı. Bir arkadaş "Para kazanmak." yazdı ve 100 aldı. Diğerleri de 85-95 arası...
  • himmet dayi  (02.06.20 17:26:35) 
öncelikle öğrenciler o kağıdın boş olduğunu nereden biliyor ? sınav sonrası hoca öğrencilerin sınav kağıtlarını yayınlamadığı sürece (böyle bir şey zaten olmaz) geçerli bir dayanak değil.

boş kağıt veren ben boş kağıt verdim 100 aldım demesi eh. öğrenciler dekanlığa şu sınavda şu öğrenci boş kağıt verip 100 aldığını söylüyor bunun araştırılması için gereğinin yapılmasına..

öğrencilerin itirazı haklı bulunduğunda, üniden üniye değişebilir emin değilim, aynı hoca sınav kağıdını bir daha okur. aslında bu durum öğrenci haksız not aldığında gerçekleştirilen prosedür ama bu durumda da aynı şekilde işleyeceğini düşünüyorum. aynı hoca bir daha okur öğrenci yine itiraz ederse davaya gidiliyor, orada da bir komisyon kurulup kağıt okunuyor. onlar çat 0 basabilir (ki öyle olur). bu tarz durumlarda 100 (0 da olabilir) veren hocanın verdiği notu savunma hakkı var mı bilmiyorum.

toparlamaya çalışırsam, davalık bir durumda hoca bu kağıda niye bu notu verdin hadi savun/açıkla gibi bir durum olduğunu sanmıyorum.
  • fezagezgini  (02.06.20 17:26:48 ~ 17:27:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.