[]

bankalara kesilen cezalar

simdi aranizda kesin bankacilar vardir, bu bankalara zirt pirt milyon ve ustu mertebede ceza kesiliyor, bu cezalarin odenmesi surecinde banka icinden birilerinin cani yaniyor mu? var mi bilginiz?




 
özel bir bankanın gmsindeyim. Son kesilen cezalardan bize vuran olmadı ama bankada birilerinin canı yanması için cezaya da gerek yok :) üst yönetimin canını sıkar ceza daha alt beyaz yaka azar yer maksimum. Onay mekanizmasıyla alınıyor kararlar sonuçta. Daha çok canan yakan şeyler özellikle şu sıra tahsis bölümleri. Çok stresli bişey örneğin bir firmaya güveniyorsun finansalları iyi her şey mükemmel yüklü kredi kullandırıyorsun kredi batıyor. Ve sen tüm yönetim kurullarında bu firmayı savundun verilsin dedin finansallara güvendin vs ama kimsenin umrunda olmaz yüklüyse tutar canını yakarlar. Hiçbir hatan olmasa bile yanlış öngörüden. Ben tahsis alanında değilim asla olmak da istemezdim ama türkiyedeki bankaların işi damat ve bu mevcut ekonomik düzenle çok zor. Canı yanan çok insan olacak diye düşünüyorum ileride.


  • tuborg yesili  (02.06.20 00:29:30) 
aslinda tahsisteki ekip diyelim 50 mtrl patlatti ne yapilabilir ki, isten atsan bir anlami yok, calistirsan para geri gelmeyecek

anlayamadigim nokta bu kisim aslinda, cezada da benzer kredi buyuklugu kismini yeterince buyutemedin al sana ceza dendiginde mesela finansmandan sorumlu gmy koltugu kaybetme riski tasimiyor mu?
  • voucher  (02.06.20 00:52:49) 
Ben de batan kredilerin neden battığının soruşturmasını yapan ve gerekiyorsa disiplin kuruluna ceza önerisi ile beraber sevk eden ekipteydim. İşten atsan anlamı yok kısmı için yazıyorum. Anlamı olmayacaksa zaten işten atmıyorsun o kişiyi. Genelde mali tahlilini yapan ve tahsis yetkilisi (yetkili diyorum ama bu kredinin büyüklüğüne göre birim müdürü de olabilir) riski taşıyanlar oluyor.
Sizin görüşünüze göre, kredi zaten battı adamı işten atmak parayı getirmeyecek... e oeki adamın yeni krediler batırmayacağımın garantisi ne? Bu krediyi savunan kişi her şeyi yapmış olabilir. Firma batacaktır, bunu öngörmüştür ama firmadan rüşvet alıp bankayı kredi vermeye ikna etmiştir veya eski müşterisidir, güveniyordur, analizini iyi yapmamıştır. Bana kalırsa en kötüsü, çünkü bu ihtimalde birden fazla kredinin batma ihtimali vardır, adamı mali tahlil yapmayı bilmiyordur. Çünkü bu tahlil işi “hmm kkb’si iyi, asit test oranı 1’in üzerinde, o zaman verelim ya” şeklinde basit bir şey değil fakat ne yazık ki çoğu tahlil bu seviyede daha da üzücü olan, onaya gittiğinde bu kredi teklif formları gm birimleri de tahlili baştan yapmak yerine mevcut tahlil üzerinden baktıklarından krediye benim “körlük” olarak tabir ettiğim durumu yaşıyorlar.

Asıl milyon ve üstü cezalar sorunuza gelirsek, bundan kastınızın ne olduğunu az çok tahmin ediyorum. Bu tarz cezalar genelde bir suçlama ve dava sonucunda veriliyor. Olacak en kötü senaryoda gm gmy seviyelerinin emekliliği veya görev değişimi, daha alt kademelerde ise işten çıkarma olur. Ben farklı bir alternatif görmedim şu ana kadar. Ha belki bir de ceza ödeme sürecinde yönetim kurulunda değişiklik yapılıyordur.
  • irene  (02.06.20 07:03:53) 
cok tesekkurler oldukca aciklayici olmus


  • voucher  (02.06.20 18:46:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.