[]

ist. anadolu veteriner önerisi? bu kedi için ne yapılabilir?

olayı kısaca anlatmaya çalıştım ama biraz uzun oldu. durumu olmayanlar en son paragraftaki soruya da geçebilir.

kedi 18 mayısta 4. kattan düşmüş. farkedince direkt takip eden veterinere götürdük. kırık, kanama vs. hiç bir şey çıkmadı. kan sonuçlarında alt'si hayli yüksekti. karaciğer desteği (kendi aralarında konuşurken liver dediler ama tam olarak ne olduğunu bilmiyorum) ve vitamin vb. eklenmiş serum verdiler döndük. zaten korkmuş olan kedi sonraki 2 gün neredeyse hiç bir şey yemedi içmedi. neşesi falan da yok ve hareket etmediği sürekli yattığı için tekrar gittik. bu sefer cerrah olan başka bir veteriner de ayrıca muayene etti. yine bir şeyi yok dendi. beslenebilmesi için mideye giden bir boru taktılar. veterinerin verdiği mamaya yazılan antibiyotikleri ekleyerek şırınga ile besledik. 2 gün ağızdan hiç bir şey almadı. 2 günün sonunda ilk defa kendisi hem de dakikalarca su içti.

2 gün sonra evde durup dururken ilk defa olmak üzere bir çeşit nöbet geçirdi. kasları kasıldı ve sağa doğru yalpalayarak bir kaç adım atıp kendini bıraktı. hemen tekrar veterinere gittik. aynı nöbet durumu orada da oldu. bu sefer belirtiler ve tahlil sonuçları hepatik ensefalopati ile uyumlu çıktı. ilaçlarını ona göre düzenlediler ve orada serum aracılığıyla diüretik verip gönderdiler bizi. ayrıca ultrason için başka bir veterinere yönlendirildik. eve gelince aynı nöbet hali 2-3 defa daha tekrarladı.

ertesi gün görüntülemesi de yapıldı, sadece bağırsakta ufak bir obstrüksiyon olduğu tespit edildi ama mevcut durumla alakası yok kan takibi yapılacak dendi. o gün ve daha sonra nöbet olmadı fakat kedinin ağzında yara çıktı ve salyasını tutamamaya başladı. su falan da içmiyor. nefesi kötü kokmaya başladı. genel durumu her geçen gün kötüye gidiyor. bugün önerilen farklı bir veterinere daha gittik. o da çok somut bir şey söylemedi açıkçası. obstrüksiyon nedeniyle verilen duphalac'ı ishale neden olduğu için kesti. antibiyotiği de farklı bir grupla değiştirdi. kan sonuçları cumaya çıkacakmış şimdilik onu bekleyeceğiz dedi. sonuçlara göre tomografi çektirmek için o da başka bir yere yönlendirecek.

velhasıl kedi hiç bir tedaviye yanıt vermedi hatta her geçen gün daha da kötüye gidiyor. düştüğü gün sadece ufak tefek bir kaç yarası olan hayvan eridi gitti. bugün yapılan ölçüme göre son 1 haftada ağırlığının neredeyse %10'unu kaybetmiş hayvancağız. ne yapsak kime gitsek bilemedik artık çaresiz kaldık resmen. var mıdır böyle çetrefilli vakalar için kesin şu kişiye gidilmeli denilen bir veteriner hekim? aklıma fakülteye gitmek geldi ama iü veterinerlik fakültesi için hiç iyi yorumlar yok. taa avcılar'a boş yere gitmek istemem pendik'ten. ne önerirsiniz?

 
öncelikle geçmiş olsun. sağlam tetkik için bir devlet hastanesine götürmekte fayda var. şehir dışında yaşayan bir veteriner arkadaşım maltepe belediyesi'ni önermişti.
orayla bir görüşün, olmadı avcılar'a gidin.

  • ala09  (02.06.20 00:08:04) 
maltepe'de petmosfer veteriner kliniği, ecem hanım.

veterinerlik fakültesi için yorum yapamıyorum.
fayda gören de, görmeyen de aynı seviyede bana kalırsa.

zaten böyle zorlu vakalarda gerekirse yine hocalarından destek alıyor veterinerler.
benim kedimi ameliyat ederken hocasını çağırmıştı ecem hanım mesela, birlikte yaptılar ameliyatı.
yani profesöre danışmak için illa fakülteye götürmenize gerek yok.

paragöz falan değil, işini düzgün yapan bir veteriner.
bir konuşun derim.
  • blatta hiberna  (02.06.20 00:14:00) 
Anadolu yakası benim tecrübe ettiğim en iyi vereriner

Anaconda veteriner kliniği

Kesinlikle tavsiye ederim
  • otopsicocugu  (02.06.20 00:30:14) 
R v veteriner klinigi / feridun kalyoncu. Eksiye de yazin zaten direk hocaya gidersiniz. Veterinerlerin dr house dur kendisi. Kimsenin cozemedigi cok sorunu direk cozmustur. Hic vakit kaybetmeyin bugun gidin


  • oscar  (02.06.20 08:18:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.