[]

Kanyon,Sapphire arkası

Herkese selam,bölgeyi bilenlerden yorum istiyorum. Bir ev almayı düşünüyoruz da. Levente yakın bölgeleri begeniyoruz. Avrupa yakasına çok alıştık.

Kanyon,Sapphire gibi avmlerin arka tarafları nasıl? Güvenlik açısından bir sıkıntı yaşar miyiz? Şu an oturduğumuz semt baya nezih ama kiradayız. Kanyonun biraz ilerisinden Vestelin merkez ofisine doğru dönünce Talatpaşa Mahallesi var,orayı beğenmiştim bir kaç kez gittiğimde.

Bu civarlara yakın oturan var mı? Fikirlerinizi bekliyorum.

 
Ulusta doğup büyüdüm. Ulus, Levent (beşiktaş belediyesi çevresi), Etiler, Gayrettepe civarlarından alabiliyorsanız alın. Sapphire arkası Çeliktepe diye geçiyor sanırım ve Levente yakın olmasına rağmen dev bir fark var arada.


  • ruhen hastayim ben  (01.06.20 17:34:29) 
Çeliktepe ve Ortabayır olarak geçiyor oralar. Kanyon civarında çalışan beyaz yakalılar oralarda yaşıyor. Büyükdere Caddesinden uzaklaştıkça profil de düşüyor. Biraz fazla aşağı doğru inince küçük arabistanla karşılaşabilirsin. Kanyona yakın yerler bir nebze daha iyi. Öyle aşırı nezih bir yer değil, aşırı kötü de değil. Ortalama bir yer.


  • himmet dayi  (01.06.20 17:35:18) 
otoparklı ev bulmak çooook zor, sokaklar çok dar ve sürekli araç park ediliyor yollara. bazı sokaklara ambulans, itfaiye girmesi imkansız görünüyor. yine de avrupa yakasında merkezi noktalar arasında en "bütçe dostu" bölge orası denebilir. böyle olmasının sebebi de yukarıdaki gibi sebepler; bir şeylerden feragat etmek zorunda olduğun için nispeten uygun yani.


  • Bruce  (01.06.20 17:38:51) 
aracınız varsa otopark meselesinden katil olursunuz. plaza bölgesi olduğu için hafta sonu o bölgeler çok tekin olmayabilir. çünkü bir anda ıssızlaşıyor. keza saat 18'den sonra da aynı. plazalara çok yakınsan o bölgede yürümek belli bir saat sonrasında sıkıntı.

yine aynı yerlerde çok uzak olmayan site tipi yapılanmalar var sanırım sapphire arkasına doğru. mümkünse onlara bakın. hatta kağıthane tarafına bile inebilirsiniz hiç sıkıntı değil oradan daha nezihtir.
  • ozdek  (01.06.20 18:20:44) 
hocam oralar leş
ana cadde cok pahalı
bir alt sokak cingene mahallesi
gercekten leş

avrupa pahalı hocam ev anlamında
  • kingcyrax  (01.06.20 18:21:17) 
Bruce +1

Ben sapphire’in arkasında oturuyorum. Bence sapphire’in arkası kanyon’un arkasına göre çok daha iyi. Kanyon’un arkası gültepe, sapphire’in arkası çeliktepe olarak geçiyor.
Çeliktepe’ye taşınmadan önce gültepe’deki nef’lere bakmıştım. Mahalleler o kadar kötüydü ki güvenlikli site bile kurtaramaz yani. Çeliktepe’de ise, sapphire’den ne kadar uzaklaşırsan, ne kadar yokuşun aşağısına inersen o kadar daha az nezih bir mahalle çıkıyor karşına hatta bir süre sonra mahallede nezih kelimesinin anlamını bilen biri kalmaz muhtemelen.

Güvenlik konusunda hiç sorun yaşamadım.
Sadece bir kere park yeri yüzünden gece birisi kapıma dayanmıştı, o da o şahsın manyaklığı. Park edecek asla yer yok. Var olan tek tük yerler ise adeta parsellenmiş. Ben bilmeden kendi kapımın önüne araba koymuştum. Meğer bir ruh hastasının park yeriymiş, o da işte gece eve geldiğinde arabasını park edemeyince soluğu kapımda almış.

Kiralar uygun diye genelde bu taraflar tercih ediliyor yoksa evimde geçirdiğim vakit haricinde çeliktepe’de hiçbir şey yapmıyorum. İşim levent’te, spor yaptığım yer etiler’de. İkisine de yürüyerek gidiyorum. Gönül isterdi ki etiler’de müstakil evim olsun ama param çeliktepe’ye yetti :)
  • irene  (01.06.20 18:28:54) 
Benim arkadaş Kanyon'un arkasında Gültepe'de Zincirlikuyu'nun dibinde yaşıyor. Mahalle biraz kötü. Bir keresinde Kanyon'dan eve yürürken bu mahallede içki içemezsiniz diye durdurup tartışmışlardı. Yobaz, cahil insanlar. Ama öyle yankesici, tekin olmayan bir ortam görmedim. Sokaklar acayip dar, otopark yoksa park yeri büyük sıkıntı.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (01.06.20 20:39:16) 
Yatırım amaçlı alınır ama oturmak için alınmaz


  • ikikerekac  (01.06.20 23:06:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.