[]

Kepek problemi

Ergenlik yıllarımdan beri kepek problemim var. Kepek şampuanı kullandığım bazı zamanlarda geçici olarak çözülse de bu sorun kalıcı bir çözüm bulamadım.
Kepek şampuanı da saç döküyor.
Bitkisel kepek şampuanı kullanıyorum.
Sirkeyle, çay ağacı yağıyla yıkıyorum. Yine geçmiyor.
Evde olduğum için sık yıkamıyorum acaba ondan mı?
Kalıcı bir çözümü var mı bunun?

 
sık yıkamak çözüm oluyor ama bende mesela strese bağlı yine oluyor. ama sık yıkanınca yüzde 40 ise kepek %5 e düştüğünden farkedilmiyor bile.

her gün. bazen günde 2 kere yazın. sıcaktan sabah akşam duşa girdiğim oluyor.
  • ozdek  (01.06.20 16:54:56 ~ 18:23:30) 
Ne kadar sık?


  • yetkili birine benzeyen abi  (01.06.20 17:30:55) 
KALICI ÇÖZÜMÜ BULDUM YILLARDIR bu dertten muzdarip biri olarak.söylüyorum..

dove nin klasik sabunu var süt gibi bişi bununla kafanı yıkıyorsun 3. yıkamdan sonra kepek mepek kalmıyor.
www.hepsiburada.com
  • jamswety  (01.06.20 17:34:00) 
Sadece kepek problemi olmayabilir. Seboreik dermatit var bende mesela. Kepek gibi temelde ama biraz daha ileri bir cilt problemi. Arada bir burun civarında falan da böyle kızarma, pullanma vs. oluyor.

Bunu araştırın ve mümkünse bir dermatolog ile görüşün bence.

Eğer sorun buysa saç için çözüm: Head and Shoulders Clinical Strength, yüz için alternatifler mevcut. Ben m-furo kullanıyorum. Merhem.
  • himmet dayi  (01.06.20 17:39:30) 
kepek değil, @himmet dayı'nın dediği gibi seboreik dermatitmiş.


  • yetkili birine benzeyen abi  (03.06.20 20:19:03 ~ 20:19:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.