[]

yazıcı modem gibi yayın yapıyor **ACİL PROBLEM**

arkadaşlar hp laserjet p1102 model bir wireless yazıcım var. biz bu yazıcıyı evde kablosuz olarak kullanıyoruz.

yazıcının 192.168.1.100 şeklinde sabit bir ip'si var. YAZICI EVİN MODEMİNE AYNI BİR BİLGİSAYAR GİBİ BAĞLANIYOR VE EVİN MODEMİ ÜZERİNDEN PAYLAŞILIYOR. bu büyük harfle yazdığım kısım önemli.

lakin bu aynı yazıcı, bir yandan da tıpkı kendisi bir modemmiş gibi wifi yayını yapıyor. "kullanılabilir ağlar" kısmında yazıcıyı da görüyorum. bağlanabilir bir ağ değil, şifresi falan yok, bağlan diyince bağlanmıyor ama sürekli bir sinyal yayıyor. bu sinyal evin modemine bağlanmak için kullandığı sinyal değil karıştırmayın. modem gibi yayın yapıyor. nasıl oluyorsa da tam olarak evin modemiyle aynı kanalda, aynı güçte yapıyor ve evin modeminin yayınını, dolayısıyla kablosuz internet bağlantısını bozuyor. modem ayarlarından kanalı değiştiriyorum, evin interneti düzeliyor, 5 dakika geçmeden yazıcının yayını da aynı kanala geçiyor. telefona yüklediğim wifi analyzer isimli uygulama ile görüyorum bunu.

ben bu ipne yazıcının kendini modem gibi sinyal yaymasını nasıl kapatırım? "kullanılabilir ağlar" listesinde "HP-Print-DD-Laserjet-1102" diye bir bağlantı gözükmesin.

bu muhtemelen herhangi bir wifi modeme gereksinim olmadan doğrudan cihazdan yazıcıya gönderebilmeye yarayan bir şey ama buna ihtiyacım yok. nasıl kapatırım? kurcalamadığım yer kalmadı. evde üç bilgisayar iş için internete bağlanmak zorunda. birine kablo çektik. ötekiler kaput. bu duyuruyu bile telefondan internet paylaşarak yazıyorum.

 
O kablosuz yayının amacı doğrudan yazıcıya belge gönderip çıktı almak için.

tech.wayne.edu

Burada anlatmış, dediğine göre yazıcının üzerinde wireless düğmesi varmış ve 5 sn basılı tutunca kapanıyormuş. Genel olarak HP yazıcılarda da ayarlar kısmına girip oradan kapatmak gerekiyor.
  • ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates  (01.06.20 11:18:18) 
o düğmeden kapatınca yazıcının tüm kablosuz fonksiyonu kapanıyor. yani kendi wifi modemim üzerinden bağlanıp kablosuz yazdırma işlemi de kapanıyor. yazıcı kablolu yazıcıya dönüşüyor.

ben kablosuzu kapatmak istemiyorum. şu doğrudan yazdırma yapsın diye yaydığı modem sinyalini kapatmak istiyorum sadece. doğrudan yazdırmayacağım. dolaylı (evin modemi üzerinden bağlanarak) yazdıracağım.

5 yıldır da kullanıyordum. ne oldu, nereden çıktıysa yeni çıktı bu zıkkım.
  • kibritsuyu  (01.06.20 11:41:35 ~ 11:41:41) 
Yazıcının arayüzüne giriyorsunuz ve orada kendi yayınını kapatması seçeneği var. Onu kapatacaksınız. Ben de HP3630 mu ne wireless var o şekilde yapılabiliyor.

Şimdi baktım, Wi-Fi Direct'i kapatacaksınız.
  • malheiros  (01.06.20 12:46:45 ~ 12:59:55) 
bütün sorun o "yazıcının arayüzüne giriyorsunuz" kısmı zaten.

çok önemli soru: nasıl?

ah bi girebilsem. ah bi yazıcının neresinde oluyor o arayüz bi bulabilsem...

yazıcı dediğin üstünde bi açma kapama düğmesi, iki de başka düğmesi olan ekransız mekransız kütük biri simsiyah bişey.

bilgisayarda desen öyle bi kontrol paneli, ayarları falanı da yok.
  • kibritsuyu  (01.06.20 13:55:35 ~ 13:59:46) 
a. modem arayüzüne girin, DHCP->DHCP Clients'a bakın ve HP'li cihazın ip adresi görünür orada veya
b. bilgisayarınızdan yazıcılar kısmından, yazıcının özelliklerinde hangi IP'den bağlanıldığını görebilirsiniz

  • malheiros  (01.06.20 14:23:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.