[]

Winterfell savaşı 80 dk mı sahneler neden çok karanlık

Winterfell savaşı 80 dk mı sahneler neden çok karanlık

Bu videoda

youtu.be

Videoyu anlatan enver kahvecioğlu 41. saniye ve 50. saniye arasında bunları söylüyor

"Bu videoyu yapmak winterfell savaşından sonra aklıma geldi oradaki savaş yaklaşık 80 dakikalık kesintisiz bir kale savaşıydı yani iki kuledekinin iki katı"

Gerçekten winterfell savaşı 80 dakika mı?
Bir de şunu soracağım winterfell savaşı 8. sezon 3. bölümde bir linkini buldum biraz izledim o kadar karanlık ki sahneler o yüzden görüntüler çok zor görülüyor sahi sizler izlediğinizden bir şey anladınız mı keyif aldınız mı? Sahneler neden bu kadar karanlık çekilmiş olabilir? Gerçekten çok saçma.

www.webtekno.com

Zaten bu linki yazan kişi hayatta kalanları ölenleri yazmış ve ölenler kategorisine bunları yazmış

Gözlerimiz: Şu diziyi keşke biraz daha net görülecek şekilde çekip renklendirselerdi de biz de kapkara ekranlarda kim öldü kim kaldı anlamaya çalışırken kıvranmasaydık.

Gerçekten bu bölümün bu kadar karanlık çekilmesi affedilemez bir rezalet

 
Daha az masraflı olduğu için.


  • fobfilm  (31.05.20 03:19:14) 
daha az masrafli oldugu icin degil. zaten hersey CGI o yuzden aydinlik karanlik cok farki yok. bolum sonrasi yonetmenlerle yaptiklari soyleside olulerle savasildigi icin, daha kasvetli bir ortam olussun diye bolumu ozellikle karanlik cektiklerini belirtmislerdi. ozellikle torrentten vs dusuk kaliteli sekildee izlersen evet hicbirsey anlasilmiyor. ama yuksek kaliteli, bir kopyada goruntuler karanlik da olsa anlamak mumkundu.


  • crucio  (31.05.20 03:31:07) 
İnternetten dizimag, dizipub, diziblabla saçma sapan sitelerden dizi izlemeye çalışırsanız muhtemelen evet kalitesiz görüntü yüzünden bi şey anlayamazsınız. Çünkü bu sitelerde 1080p yazsa bile o 1080p 1 gb'tan bile az oluyor boyut olarak. Bunu sağlamak için de karanlık sahneleri sıkıştırıyorlar. Bu bölüm de ağırlıklı karanlık olduğu için tabi ki bi şey anlayamazsınız.

Ben bu tarz önem verdiğim dizileri hep torrentten indiriyorum ve kaliteli versiyonlarını indirmeye çalışıyorum. Bu bölüm de yaklaşık 5 gb'mış bendeki versiyonu. Ve karanlık sahneler de dahil gayet net ve anlaşılır şekilde izlemiştim.

Sonuçta bunu yapan adamlar gidip 1 gb etmeyen versiyonlarla korsan izleyin diye yapmıyor, bu yüzden "Çok karanlıktı, hiçbir şey anlaşılmıyordu" diye ağlanmasına uyuzm biraz
  • nundu  (31.05.20 03:47:25) 
"zaten hersey CGI o yuzden aydinlik karanlik cok farki yok." haha

Böyle özellikle kalabalık savaş sahnelerinin karanlık yapılmasının sebeplerinden biri asıl bu olay. Karanlık bir sahnede uzaktaki düşmanlar sadece birer karartı iken gündüz sahnesi olsa detaylı birer insan olmaları gerekecek. Tabii ki daha az maliyetli ve az uğraştırıcı oluyor karanlık olunca. Nasılsa cgi fark etmiyor diye bir şey yok.

Öte yandan evet sahneleri karanlık istemişlerdir, konu itibariyle o da doğrudur.
Dizi sitelerinden izlerken kalite kötü olabilir +1
  • senolll  (31.05.20 04:33:04) 
olm her seyde bir paranoya aramayin ya. kahvalti mi bu sabah yapilsin. savas dedigin gece yapilir zaten.


  • baldur2  (31.05.20 06:52:16) 
Yanlış hatırlamıyorsam izleyenlerin televizyonlarına bok atmışlardı en son yapımcılar. Biz güzel çektik de sizin cihazlar kötü demişlerdi.


  • sutlu nescafe  (31.05.20 08:26:03) 
ben de savaş sahnesine çok karanlık diye bok atmıştım. 1 ay önce diziyi 4k tv ekranın da blu-ray alıp izleyince gayet akıcı ve güzel olduğunu fark ettim.


  • avatar is back  (31.05.20 14:16:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.