[]

kiracıyı çıkarmanın yolları

üst katta bir kiracımız var. seslerinden çok rahatsızız. apartman kapısını çarparak kapatmalar, tabana vura vura basmalar, bağırışmalar ne ararsanız var yani ama bunu kanıtlamanın bir yolu yok. 7 senedir aralıklarla uyarıyoruz, artık canımıza tak etti boşaltın dedik sözlü olarak, ev bakıyoruz dediler ama 6 ay oldu ses çıkmadı. çok araştırdım bunun yasal yolu seneler sürüyormuş. aile şirketi olduğumuzdan dolayı eve yorgun argın geliyoruz ve her akşam uyutmayacak hareketleri var. balkondan aşağı (3.kat) çöp atmalarına, apartman merdivenlerini kendi eşyalarıyla doldurmalarına değinmiyorum bile.

olabilecek en kısa sürede kendilerini çıkarmak istiyoruz. iş inada bağlarsa daha zormuş. tavsiyelerinize ihtiyacımız var


 
Kira sözleşmenizi bulacaksınız avukatla ihtar yollayacaksınız sözleşme yenilenme tarihine göre.


  • kullanıcıadımbuolsun  (31.05.20 02:15:12) 
kira sözleşmemiz yok malesef. onu not geçmeyi unutmuşum


  • isimsiz uye  (31.05.20 02:20:14) 
Faturalar senin üzerine mi? Tümünü iptal et.


  • rastinon  (31.05.20 02:23:38) 
asla kavga, tartışma, onları zor durumda bırakmayı tavsiye etmiyorum. bir yalan bulup taşınmalarını hızlandırın. bu konuşmalarda da üzgün olduğunuzu hissettirin, zorunluluk belirtin. bir akrabanızın işsiz kaldığı, onların taşınacağı gibi. tartışırsanız işi inada bindirirler, sözleşme olmadığı için de zor durumda kalırsınız. bilinçli kötü davranabilirler. yalanı asla tasvip etmiyorum, ama güzel ayrılmak en iyisi. siz onları zorlarsanız onlar daha beter zorlar sizi. çıkmamakta direten kiracı fenadır.


  • lovemyself  (31.05.20 02:40:30) 
siz taşının, ciddiyim.


  • bugisme  (31.05.20 02:46:10) 
Avukata gideceksiniz.


  • her giriste sifresini unutan adam  (31.05.20 02:46:26) 
Evin tapusu sizin olduğu için elektrik su doğalgazı kapatabilirsiniz.

Direkt elektriği kapatın. Ertesi gün çıkar. Eve zarar vermemeleri için çıkarlarken kontrol edin. Gerekirse bir şeye el koyarsınız.
  • kickboxer  (31.05.20 02:50:13) 
eve tadilat yaptıracağız diyerek çıkartabiliyorsunuz. Avukatım öyle demişti.


  • guitarissimo  (31.05.20 02:54:10) 
@guitarissimo, hocam benim de aklıma gelen ilk bahane buydu. lütfen bilgin varsa detaylı bilgi verir misin bu konuyla ilgili


  • isimsiz uye  (31.05.20 02:56:24) 
Onlar laftan anlamaz. Pazartesi elektriği kestir salı koşarak kaçarlar.


  • kickboxer  (31.05.20 03:05:27) 
amcamın oğlu hapistan çıkıyo, 12 yıldır içerdeydi cinayetten. işi yok gücü yok, onu alıcaz bu eve de.


  • antihero  (31.05.20 04:32:29) 
bazı düzeltmeler yapmak istiyorum yapılan yorumlar üzerine.

1)kiracınız kiraları ve aidatları ödüyorsa çık diyemezsiniz. Ödemiyorsa da yasal yollar üzerinden önce uyarı vermeniz gerekiyor. Hiç kira ödemiyor olsa dahi işi inada bindirirse bu süreç 1 yılı bulur.

2)kira sözleşmesinin bitimi kiralar ödendiği sürece sadece kiracıyı bağlar. ev sahibinin kira sözleşmen bitti, çıktı demeye hakkı yoktur. Ev sahibi sözleşmedeki kira artışı bedelini alır ve susar. (10 yıl dolduğunda çık denebilir)
3)kira sözleşmesi sözlü de yapılabilir. Faturalar onun adına ise kanıt olarak kabul edilir. Ödemeyi banka üzerinden yapıyorsa gene bu kanıt olarak kabul edilir, elden alıyorsanız zaten bir suç.

4)kiracıyı evde x yapılacak y yapılacak sebepleriyle tek taraflı olarak çıkaramazsınız. Kiracıyı akrabam taşınacak diye çıkarabilirsiniz fakat gene sözleşme tarihini beklemek ve mahkemeye geçerli bir sebep de sunabilmeniz gerekiyor. Ayrıca kiracıyı akrabam taşınacak bahanesi ile evden çıkardığınız takdirde 3 yıl boyunca o evi bir başkasına kiralayamazsınız.

özetle yasalar kiracıdan yana.
  • denizgonen  (31.05.20 11:20:03) 
hocam bu kiracıyı bilmem ama bir sonraki kiracıya "tahliye taahhütnamesi" imzalatın.
max 2 ayda çıkartırsınız hukuki yollardan.
tahliye rtaahütnamesini kira sözleşmesinden 1 gün sonra yapacaksınız ve ikisinide noterde yapacaksınız. yoksa adam imza benim değil dese 8 ay atar mahkemede.
  • aslindasorunumpsikolojik  (31.05.20 11:29:37) 
Evi satacağız, satmadan önce bakım yaptırıp fiyat yükseltmek istiyoruz gibi bir şey söyleyin. Mutfağı yenileyeceğiz gömme dolap yaptıracağız gibi şeyler.


  • pislick0  (31.05.20 14:07:30) 
Valla bizim komşunun sizin gibi aynı sorunu vardı. 1.5 yıl uğraştı çıkarmak için. Sonra mafyaya gitti. 15 gün sonra koşarak kaçtı kiracıları.


  • komando kani var bende  (31.05.20 14:54:32) 
Aman diyeyim ne yaparsanız yapın bir üstteki yazarın dediği gibi mafyaya filan bulaşmayın. Bugün sizin sorununuzu çözer ertesi gün başınıza bela olurlar. Aman diyeyim.


  • solo  (31.05.20 21:11:39) 
banyonuza su sızdığını usta göndereceğinizi söyleyin. tanıdık usta gitsin. sıhhi tesisatta sorun olduğunu, giderde kaçak olduğunu, bulamadığını, komple kırıp dökmek zorunda olduğunu en az 2 hafta tuvalet banyoyu kullanamayacaklarını söylesin.

faturalar sizin adınıza ise abonelikleri iptal edin.

elbette güzellikle halletmeye çalışın olmadı bunları deneyin.
  • phonex  (31.05.20 23:05:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.