[]

Uyku sırasında ağlamak ve ağlayarak uyanmak?

Normalde kolay kolay ağlamayan birisiyimdir. Ama özellikle son iki üç haftadır her gözüm kapandığında, uykuda bildiğiniz iki gözüm iki çeşme ağlıyorum. Hatta bugün yastığımda ki ıslaklığa uyandım. Son zamanlarda olumsuz bir durum yaşamadım. Sizce vücudun böyle bir tepki vermesinin sebebi ne olabilir?




 
Hormonal bi dengesizlik olabilir.


  • antihero  (31.05.20 01:25:46) 
Bayağı sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Olumsuz durum yaşamadım diyorsun ama belki de bilinçdışın öyle demiyordur.


  • prole  (31.05.20 01:58:25) 
Bütün gün telefon, internet, dizi, filmle uğraşıp içinize attığınız şeylerden kaçıyor olabilir misiniz?

Bazen bir derdimiz olur, ama o dertle yüzleşmek yerine o dertten kaçmak için dizi, film, sosyal medya, ne varsa kaçarız.


Ama yalnız kaldığımızda, uykuda ya da elektrikler kesildiğinde, o dertlerimizden kurtulamayız.

Sizde öyle bir şey olabilir mi?
  • damba  (31.05.20 01:59:37) 
Son zamanlarda yaşamanız gerekmez. Bazen beden geçmiş zaman açılarımızı bize hatırlatmak ister, eğer onu duygusal, bedensel ve zihinsel olarak kaldırabileceksek. Geçmişte olan bir şeye de ağlıyor olabilirsiniz.


  • damba  (31.05.20 02:01:05) 
Prole, düşünüyorum da yani en son gerçekten manevi sıkıntı yaşadığım dönem rahmetli nenemin hastalığı (6 sene evvel) ve ardından vefat etmesiydi. Ondan sonra elbette ki sağlıkla ilgili fiziki sorunlar yaşadım ama neden şimdi?

@damba duygusal bir çöküş döneminde miyim bilmiyorum. Ama bildiğim şey şu ki manevi olarak sebepsizce nötr bir durumdayım. Hani günleri yaşamak için yaşıyor gibiyim. Onun haricinde de aklıma başka bir şey gelmiyor. Az evvel yine gözüm dalmış yine uyurken ağlamışım.
  • skzr  (31.05.20 02:15:12) 
stres kaynaklı, bilinçli iken bilinçaltını hissedip anlamlandırıp açıklamak pek kolay değildir, kendinizi deşarj edecek, stresten arındıracak yeni uğraşlar edinin.


  • bugisme  (31.05.20 02:51:51) 
@skzr nenenizin vefatından sonra bir yas süreciniz olmuş muydu?


  • damba  (31.05.20 12:59:52) 
@damba yani elbette oldu. En nihayetinde bir aile büyüğünü kaybettik. Hayatımda yeri olan bir insandı. Bir kaç ay falan kendime gelemedim o zamanlar.


  • skzr  (31.05.20 13:54:40) 
@skzr yanlış anlamayın, sormamın sebebi eğer yas süreci yaşamayıp içinize attıysanız, yas süreci olaydan sonra sizi yakalıyor ve sizi etkisi altına alıyor. Ama siz yaşamışsınız yasınızı.


  • damba  (03.06.20 17:45:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.